Вікіпедія, Супрун та кидання букетами. Флешмоби до 8 березня

— 6 березня 2018, 17:45

У мережі одночасно тривають декілька флешмобів до 8 березня.

Їхня ціль – пояснити справжнє значення Міжнародного дня жінок.

ЮНЕСКО та Вікіпедія запустили кампанію #Wiki4Women.

Акція спрямована на ширше представлення жінок в інформаційному середовищі. Організатори заохочують більше писати про досягнення та внесок жінок на сторінках онлайн-енциклопедії.

Адже з 25 тисяч статей, які публікують у Вікіпедії щодня, лише 17% – про жінок.

До акції закликають долучитися й українські творці Вікіпедії.

"Ви можете написати, доповнити чи перекласти статтю у Вікіпедії з однієї мови на іншу, або бодай запропонувати значущу жінку, про якої ще не написали статтю всяка допомога буде корисною. Якщо ви давно хотіли, але не мали як зараз саме час. Пишіть нам свої запитання, ми на все відповімо!", – пишуть українські творці енциклопедії.

До кампанії долучилася в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, боротьба проти гендерної дискримінації – важливий і відповідальний процес, який необхідно підтримувати не подарунками раз на рік, а активною громадянською позицією.

"Це добрий приклад реальної користі, яку може зробити кожен заради захисту прав жінок. А квіти нехай ще поростуть", – вважає очільниця МОЗ.

Вона також попросила не вітати її квітами з 8 березня.

"Біля мого робочого місця з’являється все більше букетів з квітами й привітань зі святом. Хочу попросити не вітати мене в цей день. Не дарувати квітів та інших подарунків. Бо не сприймаю 8 березня чи будь-яке інше свято, як привід вітати жінку з тим, що вона є жінка", – написала Супрун.

Інший флешмоб #buketchallenge розпочала Наталія Боярчук. Вона запросила жінок розповісти про сенси, які вони вкладають у день 8 березня і що він для них означає.

[L]"Останнім часом імідж Бути цьому святу далі чин і, залежить від того, чи знайдемо ми нові значення і сенси, які будуть в нього вкладені. Для мене це свято важливе тим, що в мене є можливість свідомо ставитися до ролі жінки, перетворювати та змінювати її…", – каже Боярчук.

До акції долучилися й інші жінки.

Реклама:

Головне сьогодні