Відтепер бот безкоштовно надаватиме екодані про підприємства України

— 5 липня 2018, 10:25

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та група активістів "Save Dnipro" презентували перший в Україні екологічний бот SaveEcoBot.

Він містить екологічні дані з будь-якої області України про конкретне підприємство, повідомляє Урядовий портал.

Програма дозволяє в режимі реального часу отримувати інформацію про оновлення записів у Єдиному реєстрі ОВД, куди надходять дані про наміри будівництва, реконструкції тощо від підприємств.

Екобот моніторить оновлення даних про дозволи на викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємств-забруднювачів 1, 2 та 3 груп, спецдозволи на користування надрами та водокористування.

А також інформацію про ліцензії на поводження з небезпечними відходами і дані щодо фірм з податковим боргом.

На цьому етапі SaveEcoBot працює в Telegram і найближчим часом буде доступний в усіх інших популярних месенджерах — Facebook Messenger, Skype та Viber.

Користування екоботом безкоштовне. Щоб скористатися програмою, достатньо підписатися на послугу. Інформація про зміни надходитиме онлайн.

"Раніше ці реєстри були закриті, окрім реєстру ОВД. Він запрацював півроку тому. Тобто у громадськості не було можливості отримувати необхідну інформацію. Зараз Мінприроди активно працює з відкриттям усіх даних", – додав Остап Семерак.

Реклама:

Головне сьогодні