Навіщо японський медуніверситет фальсифікував результати іспитів жінок

— 8 серпня 2018, 17:00

Токійський медичний університет більше 10 років фальсифікував результати вступних іспитів на користь чоловіків, щоб обмежити кількість студенток та прокласти шлях чоловікам до професії лікаря.

Фото yuliang11 / Depositphotos

Про це пише The Guardian.

Згідно висновків юристів, які проводили розслідування, фальсифікувати результати медуніверситет почав ще у 2006 або навіть раніше.

В університеті стверджують, що фальсифікації не повинно було бути і не буде у майбутньому.

[L]При цьому виш обіцяє прийняти на навчання заднім числом тих, чиї результати сфальшовані. Втім, не пояснює, як буде це робити.

Фальсифікацію виявили під час розслідування нібито "підлаштованого вступу" в університет сина представника міністерства освіти.

В обмін на вступ чиновкик обіцяв сприятливі умови для університету під час одержання коштів для досліджень.

Розслідування показало, що під час іспитів у цьому році виш скоротив бали всіх іспитів на 20%, а потім додав щонайменше 20 балів чоловікам-абітурієнтам.

Таким чином університет хотів зменшити кількість жінок-лікарів, оскільки передбачалося, що вони припинять працювати після того, як стануть матерями.

Юрист Кенджі Накай зазначає, що така фальсифікація – це "глибокий сексизм".

У Японії жінки часто стикаються з трудовою дискримінацією, так як у цій країні прийнято вважати, що вони мають бути відповідальними за домогосподарство, виховання дітей, піклування за літніми людьми, а працювати мають чоловіки.

Реклама:

Головне сьогодні