Нейрохірург прооперував ведмежа Тедді. Цей вчинок зворушив інтернет

— 5 жовтня 2018, 10:59

Нейрохірург з Нової Шотландії, що у Канаді, зробив операцію плюшевому ведмедику на прохання свого пацієнта. Цей вчинок зворушив інтернет.

8-річний Джексон Маккі страждає від гідроцефалії – накопичення спинномозкової рідини в мозку – і доктор Даніел Макнілі був одним з головних нейрохірургів впродовж життя хлопчика.

Фото CBC

Ведмежа на ім'я Маленька Дитина також був з хлопчиком з народження. В родині іграшка з'явилася, коли батьки Маккі робили УЗД, щоб дізнатися стать дитини, пише CBC.

"Це його найкращий друг. Коли він народився, ведмежа був з ним. І в добрі часи, і в злі", – розповідає тато хлопчика.

Коли Маккі йшов на операцію, він запитав, чи може доктор Макнілі також прооперувати його маленького ведмежа. І хірург погодився зробити це, як тільки завершить операцію Маккі.

"Пацієнт запитав, чи можу я також прооперувати ведмежа Тедді прямо перед своєю анастезією… Як я міг сказати ні?" – написав нейрохірург у своєму Twitter і показав, як оперує маленьке коричневе ведмежа, надягнувши на нього кисневу маску і на себе – хірургічну маску і захисні окуляри.

Лікар зізнався, що таку процедуру він робив вперше.

Обидві операції пройшли успішно і наразі пацієнти відновлюються.

За кілька днів твіт вподобали 33 тисяч і поширили 15 тисяч разів.

"Це зробило мій день. Подобається маска!" – написав один із користувачів Twitter, на що хірург відповів, що вона для того, щоб зберегти анонімність ведмежа.

"Боже, ви особливий чоловік. Ваші пацієнти – щасливчики", – зазначив ще один користувач.

Сім'я Джексона вдячна лікарю за те, що він зробив більше, ніж входило в його обов'язки, щоб їх хлопчик почував себе комфортно в страшний для нього час.

Реклама:

Головне сьогодні