Ванна від депресії: як правильно приймати

— 20 листопада 2018, 16:29

Німецькі вчені з'ясували, що депресивний стан можна полегшити завдяки гарячій ванні.

Про це пише видання The Telegraph.

Універсистет Фрайбурга протестував такий метод терапії на 45 добровольцях з депресією середнього та важкого ступеня.

Виявилося, ванна від депресії допомагає краще, аніж спорт. Фото Depositphotos/Feverpitch

Двічі на тиждень упродовж півгодини учасники тесту приймали ванни з водою температурою 40 градусів за Цельсієм. Після цього їх ще на 20 хвилин обгортали ковдрою та обкладали пляшками з гарячою водою.

Вчені кажуть, такий метод приносив кращі результати, аніж фізичні вплави (біг, плавання або танці) і полегшував симптоми депресії до легкого чи середнього ступеня.

Дослідники пов'язують такі результати з тим, що у людей з депресією організм може неправильно регулювати температуру тіла.

The Telegraph пропонує рецепт приготування ванни, яка якщо не стане "чарівною пігулкою", то принаймні чудово підніме настрій.

Як приготувати розслабляючу ванну

Заздалегідь підготуйте все необхідне вам для релаксу: рушник і піжаму, книжку, свічки, келих вина, склянку соку чи води, тощо.

Ідеальна температура води для розслабляючої ванни 36-38 градусів за Цельсієм, температура повітря має бути на рівні 25-30 градусів.

Налаштуйтеся на спокійну атмосферу та не відволікайтеся на смартфон. Фото Depositphotos/poznyakov

Подбайте про добавки: сіль, косметичну глину або ефірні олії.

Соляні ванни заспокоюють нервову систему. Солі містять магній, калій, натрій, кальцій. Всі ці мінеральні речовини вбиратимуться нашим організмом через розширені від гарячої води пори.

Ванни з глиною також дуже корисні. Глина позитивно впливає на стан шкіри, вирівнює її колір та заспокоює подразнення. Тому, разом із прийомом ванни можна зробити собі ще й маску. Обирати косметичний засіб слід з урахуванням особливостей своєї шкіри.

Важливо, щоб запах ефірної олії вас не дратував. Фото Depositphotos/racorn

Під час прийому ванни ефірні олії мають найсильнішу дію на наш організм, адже ми одночасно вдихаємо її випари та поглинаємо її через шкіру.

Олійки здатні підвищити опірність організму до вірусів та інфекцій, допомагають у лікуванні респіраторних захворювань, заспокоюють подразнену шкіру та покращують сон.

[L]Додайте ту олійку, запах якої вам подобається найдужче або оберіть її за потрібними вам властивостями.

Найкраще піднімає настрій грейпфрутова, апельсинова та мандаринова олійка.

Ялівцева – відома своїми антисептичними та заспокійливими властивостями.

Майоранова – допоможе зняти судоми м'язів та напругу.

Лаванда – може діяти як снодійне. Так само подіє і олійка з кедрового дерева.

Трояндова олійка знімає тривогу та діє як афродизіак.

Додайте 5 крапель ефірної олійки у вже наповнену ванну і полежіть в ній 20 хвилин. За 10 хвилин додайте 8-10 крапель мигдалевої олійки. Після виходу з води нанесіть на шкіру зволожуючий крем.

Реклама:

Головне сьогодні