Поблизу Каліфорнії гинуть кити. Вчені б'ють на сполох

— 7 травня 2019, 16:16

Вчені б’ють на сполох. На узбережжя Сан-Франциско у Каліфорії хвилі викидають мертвих китів.

У Центрі морських ссавців повідомили про смерть ще одного велета, вже дев’ятої за останніх два місяці, пише The Huffington Post.

З попередніх 8-ми троє загинули через зіткнення з кораблями, решта – через недоїдання. Причину загибелі цього ката ще не з’ясували.

"Загибель дев’яти сірих китів – серйозна причина для занепокоєння. Їхні смерті лише підкреслюють важливість продовжувати дослідження цих тварин.

Ми прагнемо співпрацювати з різними організаціями та людьми, аби знайти довгострокові рішення у сфері екології для запобігання загибелі тварин в майбутньому", – каже доктор Падрайг Дуйнян, головний патологоанатом Центру морських ссавців у Саусаліто.

Сірі кити нині перебувають поблизу берегів Каліфорнії в рамках щорічної міграції. Вчені кажуть, схоже нині в регіоні більше тварин, ніж буває зазвичай.

Серед них багато тварин з недостатньою вагою – ймовірно, їм бракує харчів через зміни клімату.

Від січня на узбережжі виявили 31 мертвого кита. Це найбільша кількість від 2000 року. За словами науковців, до кінця сезону смертність цих тварин може сягнути 60-70%.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні