Що потрібно змінити, аби українські дороги стали безпечнішими

Що потрібно змінити, аби українські дороги стали безпечнішими

Перехожі на вулицях Києва добре знають про всі небезпеки, які їх чекають на дорогах та перехрестях.

Серед них і така, на перший погляд, неочевидна, як неосвітлені пішохідні переходи. До того ж в Україні ще багато нерегульованих переходів.

Машини там зупиняються або трохи пригальмовують тільки тоді, коли цього захочуть водії.

Окрім того, серед основних проблем пішоходи називають перевищення швидкості, незнання правил, погану якість самих доріг, що подекуди мають багато ям, неякісну та стерту розмітку та п'яних водіїв.

Щодо останнього "гріха", то його вже пропонують "лікувати" не адміністративними, а кримінальними покараннями.

Досить несподівану проблему помітила студентка Дарія: "Люди часто бувають неадекватними і на дорогах поводяться, власне, так само", - сказала вона.

Інший пішохід назвав це неповагою водіїв один до одного.

Заважають пішоходам також і водії, які відволікаються на спілкування по мобільному телефону, а також "мажори", які вважають, що їхній соціальний статус дозволяє їм виходити за межі загальноприйнятних норм.

Для вирішення всіх цих проблем опитані кияни та гості міста пропонують побудувати більше пішоходних переходів із підсвіткою, збільшити штрафи за порушення, поновити розмітку доріг, а також радять водіям більш свідомо ставитися до виконання своїх обов'язків на дорозі.

"Модернізація та підвищення безпеки мережі автомобільних доріг в Україні" - це проект технічної допомоги Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), який реалізується в Україні компанією EGIS спільно із Міністерством Інфраструктури.

Загальна мета проекту - зробити значний внесок у зменшення рівня смертності і травматизму, викликаних дорожньо-транспортними пригодами в Україні.

Дізнатися більше про цей проект можна на цьому сайті: http://bezpekarukhu.com/.

Реклама:

Головне сьогодні