"Атлант оформив субсидію": Інститут Айн Ренд був проти держдопомоги, а тепер просить її у США

Наталiя Бушковська — 7 липня 2020, 14:51

Якщо ви читали книгу "Атлант розправив плечі" письменниці Айн Ренд, то вам буде цікаво дізнатись, що існує цілий інститут, який пропагує ідеї цієї книги.

А точніше laissez-fare капіталізм.

Суть цієї ідеї мінімальне державне втручання в економіку та життя суспільства.

І от Інститут Айн Ренд, який так хоче, щоб ми всі були максимально незалежні від держави, звернувся до держави за допомогою.

А саме попросив в уряду США мільйон доларів допомоги, пише Reuters.

Книги "Атлант розправив плечі" письменниці Айн Ренд

Таким чином Центр розвитку об’єктивізму філософія вигадана Айн Ренд, яка проголошує слідування таким "об’єктивним ідеям", як власне щастя, ринковий бездержавний капіталізм, продуктивні досягнення тощо намагається забезпечити 35 робочих місць за допомогою державної програми збереження зарплат.

Цікаво, що і сама письменниця, яка називала отримувачів соціальних виплат "паразитами", свого часу скористалась державною допомогою для лікування раку легенів.

У романах та есе письменниця, яка померла в Нью-Йорку в 1982 році, пропагувала "раціональний егоїзм" та прагнення власного щастя як найвищої моральної чесноти.

Вас також може зацікавити:

Навіщо французька армія набирає до своїх лав письменників-фантастів

Чоловік обізвав мера "гандоном", але довів у суді, що мав на увазі письменника-фантаста

Що подивитися: 5 екранізацій книжок сучасних українських письменників

11 найбільш високооплачуваних письменників за версією Forbes

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні