ТОП-3 гаджети, що потурбуються про ваше здоров’я в часи Covid-19

ТОП-3 гаджети, що потурбуються про ваше здоров’я в часи Covid-19

Цифрові пристрої тісно увійшли в усі сфери нашого життя, здоров'я не стало виключенням.

Ми дуже швидко звикаємо до зручних і справді корисних речей, які забезпечують нас інформацією, моніторять фізичні активності, прокладають маршрут, показують прогноз погоди та якісно стежать за змінами у самопочутті.

Навіть звичайні медичні пристрої, які існували давно, зараз настільки удосконалюються, що здатні програмуватись, відстежувати роботу нашого організму, вести статистику, опрацьовувати результат та давати корисні поради.

Окремі девайси мають можливість, навіть, передавати показники лікарю чи близьким через мобільний додаток.

Піклуватися про здоров'я стало простіше, адже смарт-прилади можуть робити це замість нас.

Вже понад 9 місяців інформацією про коронавірус щодня рясніють новинні стрічки.

Тож ми всі намагаємось адаптуватись до "карантинних" реалій і піклуватись про самопочуття рідних, близьких та власне здоров'я особливо ретельно.

Тим паче, з'являються сучасні можливості й способи його контролювати.

Які ж 3 мастхев гаджети повинні бути в кожного у "коронавірусну епоху"?

Пульсоксиметр

Зручним рішенням може стати використання смарт-приладів.

Наприклад, пульсового оксиметра, що покликаний стежити за частотою серцевих скорочень та рівнем кисню у крові людини.

Девайс дуже простий в управлінні, тому його можна впевнено подарувати навіть своїй бабусі.

Контролювати показник сатурації дуже важливо для того, щоб не пропустити момент, коли легка симптоматика захворювання трансформується у пневмонійне ускладнення чи дихальну недостатність.

Ідеальним для здорової людини є показник 95-100%. Вищі цифри може показати прилад під час кисневої терапії.

А от, якщо на моніторі з'являється число, менше, ніж 94% – це вказує на можливу дихальну недостатність. Варто одразу ж звернутись до лікаря.

Як у побутових умовах забезпечити точність результату? Перед тим, як проводити вимірювання, варто врахувати декілька нюансів, які впливають на коректність показника:

- Холодні руки можуть спричинити певну похибку в обчисленні;

- Штучні нігті чи темний лак також можуть занижувати реальний результат;

- Батарейки самого пристрою мають бути максимально заряджені. Інакше, результат, відображений на екрані, не відповідатиме дійсності.

До плюсів пульсоксиметра можна віднести: відносно невисоку ціну, портативність та швидкість роботи.

Розмір приладу нагадує зручний кейс від улюблених навушників, а компактність ніби покликана для того, щоб завжди бути поруч.

Такий симпатичний і надійний помічник у боротьбі з коронавірусом. Він допоможе вчасно виявити будь-які проблеми чи ускладнення і виграти, такий дорогоцінний час.

Смарт годинник

Функції розумного годинника давно перевершили банальне відстеження часу.

Сучасний smart watch – це міні комп'ютер, що може стати корисним і у сфері здорового способу життя. Деякі його опції моніторингу стану людського організму – вражають.

Отже, мова йде про гаджет, який має вбудовані датчики, здатні відстежувати нашу активність упродовж дня.

Людина спочатку починає просто контролювати пульс, рівень сатурації, підраховує спалені калорії і кількість пройдених кроків – а з часом помічає, що покращує власні показники.

До цього мотивує сам розумний помічник, періодично вітаючи нас із досягненнями.

Інформація, обчислена смарт годинником – має медичну цінність, а інколи може стати й серйозною підставою для відвідування фахівця.

За контроль стану здоров'я відповідають датчики відстеження частоти серцевих скорочень, вимірювання артеріального тиску.

Деякі моделі оснащені можливістю обчислювати рівень кисню в крові та спеціальними програмами для правильного харчування, дихальної гімнастики чи фітнес-тренувань.

Можливості смарт-годинника залежать від конкретної моделі та її виробника.

В час, коли люди особливо піклуються про свій імунітет, класичний набір функцій з контролю фізичних активностей та медичних показників надає цим девайсам ще більшої популярності.

Вони вимірюють пульс і тиск, визначають траєкторію й маршрути пробіжок, планують тренувальні сесії, розробляють оптимальний темп для спортивних занять тощо. Це додає впевненості, хорошого самопочуття та настрою.

Безконтактний термометр

Зручний інфрачервоний пристрій впевнено закріпив позиції частоти свого використання. Він вимірює температуру за кілька секунд.

А отриманий результат – надійний, адже похибка складає всього ±0.2°С.

Міф про шкоду цього приладу давно спростовано. Термометр нічого не випромінює, а, навпаки, вловлює інфрачервоне тепло, яке виділяє людина і перетворює його в показники температури тіла. Такий простий, але ефективний принцип дії.

Виробники пропонують різноманітний вибір безконтактних термометрів, який відрізняє їх між собою конструкцією, дизайном і функціоналом.

Пристрої можуть бути обладнані кольоровою підсвіткою для зручного вимірювання навіть у темряві; мати вбудовану пам’ять, щоб зберігати попередні показники.

Світлодіодний дисплей, лазерний вказівник, кольорові й звукові сповіщення, здатність визначати температуру тіла, води, повітря – всі ці опції знайдуть застосування у домашніх умовах.

Перевагою інфрачервоного термометра є його безпечність, адже цей прилад не містить ртуті.

Пам'ятаєте, як обережно в дитинстві треба було поводитись із "градусником", щоб випадково не пошкодити його?

Зараз можна не хвилюватись через подібну проблему.

Круті сучасні девайси приваблюють нас своїми перевагами та зовнішнім виглядом. Їх асортимент на ринку цифрових технологій дедалі розширюється.

Тому, якщо ви також вирішили придбати собі стильний смарт годинник чи стати власником портативних медичних пристроїв – легко зможете підібрати саме ту модель.

Вибір надійних гаджетів для самодіагностики – ще одна сучасна корисна звичка. Тому інтернет-магазин МТА турбується про своїх покупців.

Ми створюємо детальні описи, якісні фото, надаємо консультації, відповідаємо на всі ваші запитання.

Смарт-гаджети розміщені у відповідних категоріях на сайті, тож можна легко зорієнтуватися і знайти необхідну річ, а наші менеджери завжди допоможуть.

Головне сьогодні