10 світлин дикої природи: долучіться до вибору найкращих 2020 року 

Софія Кочмар-Тимошенко  — 1 грудня 2020, 16:07

В Лондонському музеї природознавства відкрилася виставка, на якій представлені найкращі у світі фотографії природи.

Виставка триватиме до 4 липня 2021 року.

Однак до 2 лютого 2021 року триватиме голосування за премію The People’s Choice за найкращу з поміж 50 000 робіт від професіоналів до аматорів з усього світу.

The Guardian опублікував одні із кращих знімків дикої природи.

Погляд в очі Андрій Шпатак, Росія

Японську мохнатоголову рибу-собачку фотограф сфотографував в Японському морі.

Ці незвичайні риби живуть між каменів і скал. Колись їх вважали кволими і вони рідко підпливали близько до людини, але з часом їх цікавість взяла верх і їх часто можна побачити біля дайфінгістів.

фото The Guardian

Дух Бутана, Емануель Рондо, Франція

За завданням Всесвітнього фонду дикої природи Великої Британії Рондо повинен був сфотографувати дику природу гір Бутана.

Він був здивований зустріти рододендрона на висоті 3500 метрів, та встановив фотопастку, сподіваючись, що великі ссавці прийдуть ним поласувати вузькою лісовою доріжкою поблизу.

Повернувшись через багато тижнів, він був здивований, виявивши знімок Такіна з кольорами блакитного неба, рожевих квітів та гірчично-жовтого пальто звіра, які ідеально доповнюють одне одного.

фото the Guardian

Дракон у спокої Гері Мередіт, Австралія

Велика піщана пустеля в Західній Австралії є домом для різноманітної дикої природи, яка існує поряд із штучними гірничими станціями.

Тутешня дика природа має адаптуватися до суворих умов життя.

Коли з’являється можливість, довгоносий дракон використовує "підручні" засоби для життя. Ця ящірка розташувалася на шматку дротяної сітки біля майстерні, чекаючи сонячних променів.

фото The Guardian

Немовля на скелях, Фредерік Ларрі, Франція

Коли це шестимісячне дитинча сніжного барса не стежило за своєю матір'ю і не копіювало її рухи, воно шукало прихистку в скелях

Це була друга родина снігових барсів, яку Ларрі сфотографував на тибетському плоскогір’ї восени 2017 року.

На відміну від інших регіонів, де браконьєрство поширене, в цьому гірському масиві є здорове племінне населення, оскільки леопарди вільні від переслідувань з боку мисливців і здобичі.

фото The Guardian

Останнє прощання Амі Вітале, США

Джозеф Вачіра заспокоює останнього північного білого носорога на планеті за кілька хвилин до того, як тварина помре у заповіднику дикої природи Оль-Педжета на півночі Кенії.

Судан, який страждав на вікові ускладнення, помер в оточенні тих, хто його доглядав.

фото The Guardian


Ліцензія на вбивство Брітти Ящинський, Німеччина

Фотографії вилучених в аеропортах та на кордонах по всьому світу предметів це спроба зрозуміти, чому деякі люди продовжують "споживати" дику природу, навіть якщо це спричиняє страждання, а в деяких випадках і штовхає деякі види до межі зникнення.

Цю голову зебри вилучили в прикордонному пункті США. Швидше за все, мисливець не зміг довести, що зебра була вбита за ліцензією.

Ящинський вважає використання торгового візка для переміщення конфіскованого предмета іронічним, ставлячи питання: дика природа чи товар?

фото The Guardian

Заєць-м'яч Енді Паркінсон, Велика Британія

Паркінсон провів п’ять тижнів, спостерігаючи за гірськими зайцями поблизу Томатина в Шотландському нагір’ї, терпляче чекаючи будь-якого руху: розтяжки, позіхання чи потрясіння, яке зазвичай відбувалося кожні 30-45 хвилин.

Коли він спостерігав, застиглий та згорблений, навколо нього невпинно ширяли вітри із швидкістю 50-60 миль/год, холод почав відволікати увагу, і пальці, що стискали крижаний металевий корпус камери та об’єктив, почали горіти.

Потім настало полегшення, коли ця маленька самка перевела своє тіло в ідеальну сферичну форму.

фото The Guardian

Сімейний портрет Ендрю Лі, США

Зйомка сімейного портрета мами, тата та їхніх восьми пташенят виявилася для Лі досить складною: вони ніколи не збиралися всі разом, щоб показати себе ідеальною десяткою.

У сов, в Онтаріо, штат Каліфорнія, часто є багатодітні сім'ї, тому він знав, що це буде непросто.

Через кілька днів очікування, і коли тата не було в полі зору, мама та її виводок раптом розплющили очі, щоб поглянути в його бік вперше він побачив їх усіх разом. Він швидко скористався моментом.

фото The Guardian

Жінка кажана Дугласа Гімесі, Австралія

Рятувальниця та опікунка дикої природи Джулі Малхербе дзвонить, щоб допомогти наступному рятуванню тварин, доглядаючи за трьома недавно осиротілими літаючими лисицями.

Вид занесений до списку вразливих до зникнення через руйнування середовищ існування кормів і ночівлі, а частіше масових вимирань, спричинених явищами теплового стресу.

Фото The Guardian

Співіснування Паллаві Прасад Лаветі, Індія

Кошеня азіатського мустангу визирає з сумки у віддаленому селі в Індії.

Ця дитина осиротіла і мешкала на подвір’ї села комфортно в компанії місцевих жителів, які прийняли філософію "жити і давати життя".

Лаветі розглядає цей образ як надію, адже в інших частинах світу циветти потрапляють у пастку для виробництва копії кави лувак (кава, виготовлена із зерен, які частково перетравлюються, а потім випорожнюються цибетою) де вони зберігаються в крихітних антисанітарних умовах клітки та примусово харчуються кавовими зернами.

Фото The Guardian

Вас також може зацікавити:

Найпрекрасніші птахи світу живуть в Бразилії. ФОТО

15 фото домашніх улюбленців, які доводять, що робота з дому – задоволення

Як виглядає світ під час карантину. 15 фото міст, коли навколо немає людей

Іній на віях та чудернацька зачіска – у Канаді провели конкурс замороженого волосся. ФОТО

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні