WOG запустив проект зі збору та переробки відпрацьованих батарейок ®

— 13 січня 2021, 13:15

Мережа АЗК WOG в рамках еко-платформи "До природи з добром" розпочала проект зі збору відпрацьованих батарейок, направлений на збереження довкілля України та зменшення викидів шкідливих речовин у природнє середовище.

Надійну переробку зібраних на АЗК батарейок гарантує партнер проекту – рух "Батарейки, здавайтеся!"

Відтепер на 385 АЗК WOG по всій країні можна буде у будь-який час здати у спеціальний контейнер до 20 відпрацьованих батарейок.

А оскільки заправки WOG працюють у найвіддаленіших районах України, віддати батарейки для надійної переробки тепер зможуть навіть мешканці найменших сіл, для яких ця можливість раніше була суттєво обмежена.

Люди дуже часто забувають, що батарейки не можна кидати до сміттєвих баків. Адже одна батарейка – навіть найменша – здатна отруїти в середньому 16 кв.м ґрунту навколо себе.

Сьогодні в Україні більшість сміттєвих звалищ – стихійні. Вони розташовані біля родючих земель та містять тисячі недбало викинутих батарейок.

Токсичні речовини з цих "маленьких отруйників" забруднюють територію, проникають у ґрунтові води, а звідти в річки, з яких держава забирає питну воду.

Дуже прикро й те, що єдиний в Україні завод, який ставив експерименти з утилізації батарейок, закрив цей напрямок роботи через збитковість ще у 2018 році.

Саме тому компанія WOG почала співпрацювати з рухом "Батарейки, здавайтеся!", який вже декілька років системно працює над проектом з правильної утилізації відпрацьованих батарейок в Україні.

Відтепер рух буде допомагати WOG з організацією переробки зібраних на АЗК батарейок у безпечний спосіб.

Відтак, з контейнерів, розміщених на АЗК WOG, батарейки потраплятимуть на ліцензований склад підрядника та партнера проекту ТОВ "Екологічні інвестиції", звідки по накопиченню партії у 20 тон будуть відправлятися на переробку до заводу GreenWEEE в Румунії.

За рік на WOG планують зібрати близько трьох тон батарейок.

Їх утилізацію профінансує WOG спільно з брендами Panasonic, Duracell та GP, які продають батарейки в цій мережі та приєднались до ініціативи. При цьому, ціни на батарейки не виросли.

"В країну щорічно ввозиться понад 3 тис. тон батарейок, які не переробляються в Україні й безконтрольно потрапляють на звалища та в природу.

Саме тому ми вирішили налагодити відповідальну утилізацію цього типу відходів разом з "Батарейки, здавайтеся!".

Сподіваємося, наші клієнти та колеги по ринку також підтримають філософію розумного споживання та збереження навколишнього середовища. Адже разом ми зможемо набагато більше!", – коментує старт проекту координатор еко-платформи, директор з комунікацій WOG Олена Осипчук.

"Культура, коли компанії, які продають товари, фінансують їх подальшу утилізацію – нова для України, але є ключовим секретом Європи, де так багато заводів з переробки сміття і мало сміттєзвалищ.

Ми раді вітати WOG в команді прогресивних бізнесів, які дивляться на перспективу й інвестують в екологічну безпеку України, та закликаємо інші про-українські компанії слідувати прикладу!

Тільки разом ми можемо добитись цілі – 100% батарейок в Україні на переробку, а не в землю", – коментує Любов Колосовська, голова руху "Батарейки, здавайтеся!".

Головне сьогодні