Які нюанси має враховувати волонтер, допомагаючи штурмовому підрозділу®

— 22 травня 2023, 17:33

В цьому матеріалі волонтер В’ячеслав Доброта розповідає про важливі моменти при наданні допомоги нашим захисникам.

До однієї з найнебезпечніших частин Збройних Сил України належать десантно-штурмові війська, саме на їх могутні плечі лягають бойових завдань по знищенню оборони ворога.

Існує низка речей, які не лише здатні змінити хід бойових дій, а й рятувати життя бійців. До них належать прилади нічного бачення, внутрішнього цифрового зв’язку, якісні лопати та автомобілі.

Наявність внутрішнього зв’язку підвищує координацію будь-якого підрозділу приблизно в 2,5 рази. Держава здатна забезпечити взвод чотирма раціями Motorola, а один взвод може знаходитись у 12 окопах впродовж 300 метрів.

Тому, щоб передати інформацію між собою бійці мають бігати між окопами, що призводить до збільшення втрат.

Згідно системі, яку розробив на власному досвіді ветеран Віктор Хамуля (13 батальон 95 бригади), має бути 3 рації на відділення з 10 людей - командиру відділення, гранатометнику та кулеметнику.

Саме такий розподіл засобів зв'язку забезпечує мінімізацію витрат та вогневу міць.

Так, зникає необхідність "доповідати голосом" і вся важка зброя однією командою направляється на ураження ключових точок ворога.

Виникає питання - чому в усіх підрозділах ЗСУ є сенс ставити на баланс рації по акту прийому-передачі, а саме в піхотних підрозділах не можна цього робити.

Якщо волонтер надає працівникам штабу майно, яке так необхідне на передовій, то матеріальну відповідальність за нього буде нести боєць, який ним користується.

Саме це є причиною складної ситуації з забезпеченням піхотних підрозділів засобами нічного бачення, зв'язку та автотранспортом.

Адже військові бояться брати на себе матеріальну відповідальність за речі, які можна легко втратити під час виконання бойових задач.

Волонтер з багаторічним досвідом В’ячеслав Доброта вважає, що передавати особливо дорогі та важливі технічні засоби треба молодшому сержантському складу, адже це ті людини, які ще вчора були в окопах та здобували досвід в реальних боях.

Таким чином, надаючи вище перераховані засоби безпосередньо бійцям, покращується взаємодія в підрозділі та зменшується кількість втрат серед наших воїнів.

Наразі існує гостра потреба в приладах нічного бачення, засобах зв’язку та пікапах для піхоти 82, 77 та 95 бригад.

Це все може не лише допомогти бійцям наблизити нашу перемогу, а й зберегти їм життя.


Просимо підтримати:

UAH 4149 6293 5742 0603

USD 4731 1856 0331 4904

Paypal: [email protected]

https://send.monobank.ua/jar/3m1r61k1Eg

Головне сьогодні