Шкільне меню українських школярів порушує норми – Держпродспоживслужба
25% українських навчальних закладів порушують норми щодо натурального і збалансованого дитячого харчування.
Такими є результати аналізу щоденних дитячих меню у шкільних закладах, якими поділилась Держпродспоживслужба.
25% шкіл порушують норми харчування. Фото liudmilachernetska@gmail.com/Depositphotos |
Усього було опрацьовано 8 тисяч екземплярів денного шкільного меню з різних навчальних закладів України.
Дослідження показало, що у дитячому харчуванні, яке пропонують у навчальних не вистачає:
- молока;
- масла вершкового;
- сметани;
- сиру кисломолочного;
- яєць;
- фруктів;
- соків;
- овочів.
Крім цього, діти отримують лише 40-60% продуктів тваринного походження (риби, м'яса) від встановленої норми.
Чому деякі діти позбавлені харчування у садках і школах
Калорійність добового раціону переважно забезпечується за рахунок продуктів з високим вмістом вуглеводів (цукор, крупи, макаронні вироби та рослинна олія).
Таке поєднання продуктів свідчить про незбалансоване харчування українських школярів.
Вас також може зацікавити:
Мучать в школі. Чому шеф-кухар Євген Клопотенко хоче змінити раціон школярів
Дітям – менше калорій, дорослим – більше білків. МОЗ увів нові норми харчування
Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.