Вигода, безпека та смак: Як правильно вибрати та приготувати курятину?
Куряче м'ясо є одним із найпопулярніших продуктів серед споживачів, оскільки воно смачне, ситне й багате на білки. Проте під час споживання курки важливо дотримуватися певних норм безпеки, а також знати, як правильно вибрати курятину.
Перш ніж купувати куряче м’ясо, варто звернути увагу на його виробника. "Наша Ряба" є найвідомішим на ринку брендом курятини, що знаний своєю високою якістю та безпечністю продукції.
Компанія суворо контролює всі етапи виробництва, починаючи з вирощування зерна для кормів, дотримання вимог щодо гігієни утримання тварин і закінчуючи виготовленням продукції згідно з усіма нормами й стандартами якості.
Крім походження, важливо також зважати на свіжість курячого м'яса. Зверніть увагу на фасовану продукцію, адже вона є безпечнішою. ПЕТ-паковання запобігає потраплянню вологи, пилу та бактерій, а також захищає курку від проколів.
Під час вибору курятини необхідно оглянути її зовнішній вигляд: шкіра має бути рожевого кольору, без ознак пошкоджень або плям. Крім того, слід звернути увагу на термін придатності та умови зберігання курячого м'яса.
Після того, як ви вибрали безпечну і свіжу курятину, можна переходити до приготування. Одна з найвигідніших частин курки — це гомілка. Це соковитий і дієтичний продукт, оскільки гомілки не містять підшкірного жиру. А ще гомілка універсальна, швидко готується і смакує всім членам сім’ї.
Пропонуємо вам приготувати смачну та незвичну страву з гомілок — Chicken lollipop.
Інгредієнти:
• курячі гомілки ТМ "Наша Ряба" — 600 г;
• цибуля — 1 шт.;
• часник — 1 зубчик;
• кетчуп — 100 г;
• коричневий цукор — 1 ч. л.;
• мелена паприка — 1 ст. л.;
• сіль — на смак;
• приправа до курки — 1 ст. л.;
• суміш перців — на смак;
• яблучний оцет — 1 ст. л.;
• рослинна олія;
• соєвий соус — 1 ст. л. (опційно).
Гомілки маринуємо в спеціях і відправляємо в духовку на 30 хвилин за температури 180 градусів. А тим часом розпочинаємо приготування соусу BBQ, завдяки якому ми підсилимо смак "м’ясних льодяників" і додамо рум'яну скоринку.
Обсмажуємо цибулю із часником на рослинній олії, додаємо кетчуп і спеції, кілька хвилин тушкуємо й поєднуємо з коричневим цукром та яблучним оцтом. Дістаємо гомілки, змащуємо їх соусом і відправляємо в духовку ще на 20–30 хвилин.
Результат? Хрумка скоринка, ніжне куряче м'ясо — солодкувато-солона страва, яка сподобається кожному в сім'ї. А головне, що гомілок вистачить на всіх!