Рецепт легендарного сливового пирога майже як у The New York Times
Пиріг зі сливами – традиційно осіння страва, але на прилавках магазинів вже повно слив, тож не бачимо жодної причини, щоб не поділитися цим рецептом негайно. Тим паче лише раз приготувавши його, ви вже не зможете зупинитися аж доки не закінчиться сезон цих ароматних плодів.
Сливовий пиріг за рецептом The New York Times – десерт, який, мабуть, найчастіше публікували в медіа. Вперше він з’явився в газеті у 1983 році. Наступного року так багато читачів попросили повторити цей рецепт, що його надрукували знову, і знову, і знову – і так 6 років поспіль.
Востаннє його опублікували у 1989 році більшим шрифтом, аніж зазвичай та у рамці зі штрихпунктирної лінії й попередили – виріжте нарешті рецепт, більше його на сторінках не буде. Читачі були обурені, бо рецепт став справжнім символом осені. У газеті ще багато разів публікували варіації сливового пирога, однак класичний рецепт досі лишається популярним.
Рецепт, яким ділиться "УП.Життя" також відрізняється від класичного. За основу ми взяли інтерпретацію пирога від Євгена Клопотенка. Від оригінального рецепта 1983 року він відрізняється кількістю цукру (авторка десерту кулінарна оглядачка Маріан Буррос пропонувала додавати 1 склянку) та додаванням кориці та орегано в тісто (в оригінальному рецепті нема згадки про орегано й у тісто додавали лише сіль та цукор).
Ми спробували різні варіанти, трохи поекспериментували й пропонуємо вам спробувати додати до слив сирний прошарок. Пиріг буде ще соковитіший, ситніший й цілком може стати повноцінним сніданком. Сир збалансовує смак та додає приємну вершкову нотку. Найкраще смакує з кулькою ванільного морозива та кавою, а в прохолодні дні – з теплим молоком. Приємного апетиту!
Рецепт сливового пирога
Інгредієнти:
Для тіста:
150 г цукру
100 г масла
200 г борошна
1 ч.л. розпушувача
1 ч.л. кориці
1 ч.л. орегано
2 яйця
сіль
Для сирної начинки:
200 г сиру
5 фініків
для начинки:
20 слив
1 ч.л. кориці
1 ч.л. орегано
1 ч.л. цукру
Приготування:
До борошна додати цукор, розпушувач, спеції, влити розтовлене масло, додати яйця. Замісити однорідне тісто.
Сир збити з дрібно порізаними фініками. Сливи вимити і розрізати навпіл.
Тісто розкатати у пласт товщиною 1 – 1,5 см.
У форму розміром приблизно 30х19 на пергамент викласти тісто, на нього – сирну начинку. Далі сливи зрізом вгору й посипати їх корицею, орегано і цукром.
Випікати за температури 180° С 40 – 45 хвилин.