NOVUS – це не лише про смак, але й якість
Українці не одразу почали довіряти кулінарії з супермаркетів. І досі багато споживачів вірять у популярні міфи щодо готової їжі, які не мають нічого спільного з реальністю.
Найбільше побоювань виникає через якість продуктів, з яких готують страви у супермаркетах, та умов приготування. Тож наша редакція вирішила зробити невелику ревізію, щоб розвінчати усі сумніви українців.
1. Продукти завжди свіжі
Для створення страв кулінарії у NOVUS не використовують ті продукти, які є на полицях супермаркетів. Мережа співпрацює з великими компаніями-постачальниками, які й привозять інгредієнти для виробництва.
При цьому директорка департаменту харчового виробництва NOVUS наголошує: не всі компанії можуть налагодити з ними співпрацю. Адже якщо якість товарів не буде відповідати нормам, угоди з такими брендами не укладають.
"Ми не беремо продукти з полиць, де термін придатності закінчується. Ми замовляємо все, що нам треба для кулінарії. І тут дуже ретельно підбираємо постачальників товарів. Перед укладенням договору наші фахівці перевіряють виробництво, і навіть якщо продукти якісні, але умови виготовлення викликають питання, ми не співпрацюємо з такими компаніями", – запевняє Даля Завяцкієне.
Зберігаються ці продукти окремо у кулінарному цеху та замовляються у тій кількості, яка потрібна для приготування страв NOVUS.
2. Якість на першому місці
У NOVUS готують виключно із натуральних і стандартизованих продуктів. Тут немає консервантів, які штучно продовжують термін придатності і завдають шкоди організму людини.
"У цьому питанні ми безкомпромісні: в нас усе натуральне – так, наче людина готувала б для себе. Тільки в NOVUS готують професійні кухарі, які знають, як це робити. Коли ж це сам робиш, можеш щось не допекти, або пересушити в духовці, використати не дуже якісні продукти, щоб не пропали. А в нас так не працює, тож можна бути певними в якості страв NOVUS. Бо якщо в рецепті є маскарпоне – тоді використовуємо тільки його, і оригінальний продукт. Без жодних компромісів, бо довіра людей нам дуже важлива", – розповідає Даля Завяцкієне.
При цьому директорка департаменту харчового виробництва NOVUS наголошує: не всі компанії можуть налагодити з ними співпрацю. Адже якщо якість товарів не буде відповідати нормам, угоди з такими брендами не укладають.
Зберігаються ці продукти окремо у кулінарному цеху та замовляються у тій кількості, яка потрібна для приготування страв NOVUS.
Фото: у NOVUS великий вибір тістечок та тортів власного виробництва
3. Страви готуються на техніці ресторанного рівня
NOVUS йде у ногу з часом, а тому як вітрини у залах супермаркетів, так і техніка у кулінарних цехах відповідають найвищим вимогам. Все для того, щоб команда технологів, яка займається приготуванням асортименту кулінарії, створювала справді смачні страви, які можуть скласти конкуренцію ресторанним аналогам.
Зокрема, у всіх великих супермаркетах NOVUS облаштовані цехи кулінарії, кондитерський і м’ясний цехи. Всі вони оснащені якісними приладами.
"До нас приїжджають бренд-шефи з Італії, Німеччини, інших країн світу, і вони здивовані, що у нас так все професійно, тут є простір для створення страв і обладнання таке ж як в найкращих ресторанах. Усе, що в ресторанних трендах, є і у нас", – розповідає Даля Завяцкієне.
Фото: виробничі приміщення у NOVUS
Та головна фішка NOVUS – це чистота. Усі працівники беруться до створення страв у спецодязі, в одноразових рукавичках, які часто змінюють, а також кулінарних шапках.
Водночас усі робочі поверхні вражають своїм блиском. Зважаючи на потужності NOVUS і їхніх цехів, де створюють десятки різних страв, а процес вирує, упродовж усього дня працівники пильнують за чистотою.
Фото: кулінарний цех у NOVUS
4. Клієнтоорієнтованість
При цьому у NOVUS чудово розуміють, що часи змінюються, і запити українців – теж. Саме тому компанія щороку все більше і більше розвиває відділ кулінарії, впроваджуючи європейські тренди та дослухаючись до думки споживачів.
"Ми зважаємо на потреби наших споживачів. До прикладу: розуміючи, що люди хочуть правильно харчуватись, ми робимо страви менш жирними. Наш споживач молодшає, йому потрібно не лише класичний салат "Цезар" з куркою, але й з лососем. Тож ми щодня готуємо різноманітну їжу для наших клієнтів, і робимо це стільки разів, скільки необхідно упродовж дня. Тому наша продукція завжди свіжа", – наголошує Даля Завяцкієне.
До слова, у кожному супермаркеті NOVUS є свіжоспечений хліб, скоринка якого хрумтить і смакує так само, як у Франції.
Фото: Даля Завяцкієне
Фото: відділ з випічкою NOVUS
Цікаво й те, що перед презентацією нової страви у кулінарії дегустаційна комісія перевіряє на смак та доводить рецепти до довершеності. І аж тоді, коли страва пройшла усі випробування та отримала позитивні відгуки від експертів NOVUS, вона потрапляє на вітрину.
"У NOVUS все свіже, що має домашній смак, без додаткових консервантів. Як готувала мама і бабуся. Водночас тут з легкістю можна знайти і ресторанні страви, від яких кожен буде вражений. Бо все у нас якісне та унікальне. Все зроблено з душею, з любов’ю і думкою про клієнта. Ми розуміємо, що наша кулінарія – обличчя всього бренду. Ми приваблюємо споживача і не хочемо зіпсувати репутацію", – розповідає Даля Завяцкієне.
Зважають тут і на сезонність та свята. Наприклад, вже зараз у NOVUS розпочинається підготовка до барбекю, адже цей сезон вже не за горами, тож бренд працює над створенням нового асортименту.
А от до майбутніх весняних свят на українців тут чекає великий вибір бенто-тортів і тістечок, оригінальних страв із риби, м’яса, овочів, а також асортимент салатів на будь-який смак та страв іноземної кухні.
Фото: NOVUS пропонує багато новинок кондитерських виробів