Google запускає українську український YouTube - youtube.ua

— 13 грудня 2012, 14:24

У локальній версії YouTube будуть представлені найпопулярніші українські відео, крім того, вона забезпечить платформу для талановитих українських творців відеоконтенту, телекомпаній, рекламодавців і брендів, вважають у Google.

Для того щоб українські автори і композитори змогли отримувати фінансову вигоду від розміщення своїх відео, YouTube уклав ліцензійну угоду з Українським агентством з авторських і суміжних прав (УААСП).

Угода передбачає використання обширного репертуару, який можна переглядати в Україні в режимі потокового відео на YouTube.

Правовласники отримують певний дохід, коли на тлі відео партнера YouTube відображаються рекламні оголошення.

YouTube україномовний

Також вже в цьому році YouTube запускає в Україні партнерську програму.

Не тільки великі компанії, але і звичайні користувачі, які створюють оригінальний контент, регулярно викладають його і мають досить велику аудиторію, можуть стати партнерами YouTube.

Участь у програмі дозволить створювати ще якісніші і цікаві ролики завдяки розширеному набору інструментів, а також отримувати дохід від показу рекламних оголошень, розміщених всередині, поверх або поруч з їхніми відео.

YouTube розміщує рекламу на каналах користувачів-учасників партнерської програми, а автори контенту самостійно визначають, які відео монетизувати, а які залишити без реклами. Більша частина прибутку від показу рекламних оголошень перераховується автору.

Запуск YouTube.ua відбувся після глибоких досліджень аудиторії, проведених компанією TNS.

Так, на сьогодні YouTube знаходиться на другому місці за популярністю серед Відеоплатформа після ВКонтакте. Однак, як зазначив Шоломко, більшість відеоконтенту на Вконтакте також викладається з YouTube.

З іншого боку з користувачів, які знають про YouTube, лише половина користується даним сервісом. Тому компанія бачить великі перспективи по нарощуванню аудиторії. Пов'язано це і з лавиноподібним розвитком мобільного доступу. Так, сьогодні мобільна версія YouTube має більше 600 млн переглядів на день і зросла втричі з 2011 року.

Нагадаємо, навесні цього року українському офісу Google вдалося отримати домени youtube.ua і youtube.com.ua, раніше зайняті кіберсквотерами.

Реклама:

Головне сьогодні