ТОП-10 найпопулярніших виступів на TED. Відео

Знаменита неприбуткова конференція TED запрошує на виступи експертів у різних сферах. Спікери не можуть рекламувати себе чи власні продукти, вони діляться зі слухачами думками та ідеями.

При цьому виступи стосуються найрізноманітніших тем – від сприйняття краси і музики, до новітніх досліджень роботи мозку і технологічного прогресу.

Звісно, не кожен виступ однаково інформативний, цікавий і "революційний".

"Українська правда. Життя" вже робила підбірки найцікавіших на наш погляд виступів про любов і щастя, а також нашу здатність працювати, навчатись.

Цього разу хочемо показати, які виступи на TED є найпопулярнішими.

На першому місці з більш як 17 мільйонами переглядів – виступ Кена Робінсона про шкільну освіту й креативність. Цей виступ вже був у наших підбірках.

Але нагадаємо, що Кен Робінсон пояснює особливості навчання та історичні на те підстави, а також наводить розповідь про знамениту танцівницю, яку у школі вважали безнадійною. Батьків викликали до школи і казали, що у дитини розлади. Якби це було нині, їй поставили б діагноз гіперактивність. Але дівчинка виявилась талановитою танцівницею.

На другому місці – виступ автора книжки "Start With Why" (Почніть з Чому?) Саймона Сінека. На прикладі компанії Apple Сінек пояснює, як має відбуватись комунікація між виробником і покупцем.

Адже чимало компаній можуть робити хороші пристрої, але якісь компанії стають більш успішними та інновативними. Сінек пояснює, що кожен виробник може сказати, що він робить і як. Але не кожен у центр комунікації ставить "Чому?".

На третьому місці з понад 11 мільйонами переглядів – виступ дослідниці мозку Джил Боулт Тейлор. У цьому дуже емоційному виступі вона окрім іншого розказує про те, як сама переживала інсульт, а також про те, як працює мозок.

На четвертому – вже згадуваний нами виступ Брін Браун. Дослідниця вивчає людські стосунки - нашу здатність співпереживати, приймати, любити.

Цій тему вона присвятила кілька років, під час яких опитувала тисячі людей про їхні почуття, а тоді систематизувала отриману інформацію. Під час TED Брін розповіла про силу вразливості, чому і коли ми вразливі, а коли наполегливі.

Виступ Пранава Містри на переглянуло більше 10 мільйонів разів. Винахідник пристрою SixthSense під час свого виступу показав, як можна об'єднати фізичний і електронний світ, в тому числі і пристрій SixthSense, а також ноутбук на папері.

Тобто стіну і будь-яку поверхню можна використовувати як інтерфейс, за жестами стежить камера, яка на них реагує.

На шостому місці - красивий і цікавий (хоча лише 5-хвилинний) виступ дослідника океану Девіда Ґалло.

Спікер показує приголомшливі кадри унікальних морських істот: кальмара, каракатицю, яка змінює свій колір, ідеально замаскованого восьминога та риб, які мешкають у найтемнішій безодні океану і виблискують неоновими вогнями як цілий Таймс-сквер, рибу-хижака баракуду, і просто гарне коралове дно.

"Це незнаний світ. Наразі ми дослідили тільки 3 відсотки океанічного світу", - каже Ґалло, виступ його був переглянутий більше 8 мільйонів разів.

На сьомому місці за кількістю переглядів – ще один виступ, присвячений пристрою SixthSense (зараз його подивилось більше 7 мільйонів разів). Під час виступу можна побачити, яким саме чином працює пристрій і як простими рухами рук дистанційно керувати зображенням на поверхнях.

Виступ про сприйняття нас іншими людьми соціального психолога Емі Кадді – про мову жестів, теж один з найпопулярніших (6 мільйонів переглядів).

Емі Кадді демонструє, як "сильні пози" - коли ви всім своїм виглядом випромінюєте впевненість, навіть якщо насправді так не почуваєтесь - можуть змінювати рівень тестостерону та кортизолу у вашому мозку, а також збільшувати ваші шанси на успіх.

Виступ про таємницю мотивації аналітика кар'єрного зросту Дена Пінка (майже 6 мільйонів переглядів). Експерт розповідає про те, що грошова винагорода насправді не настільки ефективна. Значно важливіша задоволення від виконаної роботи.

Виступ експерта зі статистики Ханса Рослінга про народжуваність і стан охорони здоров’я у різних країнах світу. Спікер говорить наскільки емоційно і захопливо, що умінню представляти сухі цифри статистики варто у нього повчитись!)

Реклама:

Головне сьогодні