Український стартап Ecoisme, вийшов на міжнародний краудфандинг. Фото

— 19 травня 2015, 16:35

Ecoisme розроблений українцями Іваном Пасічником, Назаром Мокринський, Олександром та Антоном Дятловим.

Раніше розробники Ecoisme потрапили до списку 100 новаторів Європи, які "використовують нові технології у своїх галузях, і їх діяльність має позитивний вплив на економіку, науку, культуру і місцеві громади".

Ecoisme може визначити всі види побутової техніки, перевірити їх енергоефективність і запропонувати кращі способи економії електроенергії.

(опис проекту на Indiegogo)

Система надсилає моментальні нагадування на мобільний телефон, якщо прилади, на кшталт праски, електричної духовки чи кондиціонера залишилися включеними.

В особистому профілі батьки можуть відслідковувати активність дітей, перевіряючи, в який час використовувалися телевізор чи приставка. Ecoisme може розпізнавати всі пристрої та інтегруватися з існуючими розумними приладами, такими як NEST або WeMo, роблячи ваш будинок значно "розумнішим".

Ecoisme у квартирі

Як це працює:

- Аналіз потужності використовується для визначення простих пристроїв, як чайник або праска. Ці пристрої залишають відбитки в енергоспоживанні, що дозволяє Ecoisme з легкістю визначати кожний з них.

- Спектральний аналіз розпізнає такі пристрої, як телевізори, ноутбуки або зарядку для телефону, використовуючи імпульсні блоки живлення. Шум, що виробляється в спектрі, може індивідуально ідентифікувати кожен пристрій, аж до конкретних брендів товарів.

- Клема підключається для вимірювання струму. Напруга, частота і потужність вимірюється за допомогою підключення вилки до розетки.

Ось так виглядає інтерфейс програми на комп'ютері

"Ми витратили майже два роки на розробку Ecoisme і знайшли найкраще та просте рішення для відстеження енергоспоживання. Одного сенсора достатньо, щоб зробити ваш будинок по-справжньому розумним", - каже Іван Пасічник, СЕО Ecoisme.

"Незважаючи на те, що Ecoisme використовує складну і потужну технологію, система дуже проста у використанні. Вона як Shazam тільки для енергоспоживання", - додає він.

"Ваш одяг випраний", повідомляє Ecoisme
Реклама:

Головне сьогодні