Тест

Український проект, що створює дерев'яні реалістичні конструктори 3D, готується вийти на Kickstarter. Фото

Моделі допомагають зрозуміти принципи механічної самозборки моделей та відчути себе творцем.

Тут і далі фото з Facebook UGEARS

Що таке механічні 3D моделі від UGEARS?

Пакет має всі необхідні деталі для створення моделі: кілька фанерних дощечок високої якості, ретельно вирізьблені деталі, докладну покрокову інструкцію та додаткові елементи. Всі деталі мають гарну якість, адже створюються за допомогою лазеру.

Моделі збираються без клею. В результаті виходить рухома оригінальна модель. "Ви можете збирати їх у себе вдома, прямо на столі. Все що потрібно - ваші власні руки, терпіння та монтажні інструкції", - йдеться на сайті Kickstarter.

Кожна модель має спеціальну ідею та сенс. "Існує щось вічне і захоплююче у зубчастому обертанні механізму. Таймер рахує час. Паровоз - це механічне втілення сили та руху. Ми намагаємося зробити не лише конструктор, але й твір мистецтва, аби відкрити прекрасний світ руху", - розповідають про роботи засновники.

Як розповів "Українській правді. Життя" автор проекту Денис, він вирішив придумати бізнес, який можна здійснити в Україні на основі невеликих вкладень.

"Я подумав що як дизайнер можу, наприклад, робити листівки, але я завжди мріяв додати руху. Таким чином суміш моїх дитячих захоплень, дизайнерського досвіду і фантазії вивела мене на цю ідею. Придумав за хвилину розвивав 3 роки. Пробував різні матеріали дерево, картон, спінені матеріали. У підсумку це все стало не листівкою а моделлю на кілька аркушів якісної фанери", - каже він.

Він додає, що після довгих "проб і помилок" він прийшов на біржу проектів StartUp.ua, там виступив з ним двічі. "До цього 4 рази безрезультатно виступав з абсолютно іншим проектом. Там познайомився з Геннадієм який вклав гроші в проект і підключив свій досвід на ринку і проект пішов вгору", - додає Денис.

Навіть після того, як конструктор відслужить своє, його можна викинути і він не нестиме жодної шкоди для навколишнього середовища.

Серед дерев'яних моделей - трактор, локомотив, механічний годинник, комбайн, трамвай, сейф, механічна шкатулка, тощо.

Як каже Денис, кожна модель розробляється від 2 місяців до року. В середньому - 3 місяці хоча є важкі речі типу замірів, на які в сумі пішло багато часу.


"У нас є близько 100 ідей на майбутнє, це цілий список складений в компанії. Для людей - це можливість доторкнутися до забутої справжньої механіки, відчути захват від того що модель їде, рухається. Ми спеціально не поспішаємо додавати якусь електроніку в моделі, цього багато на ринку. У нас все натуральне", - розповідає він.

Хто грається і кому цікаво?

Основні поціновувачі таких конструкторів - "діти від 30-ти років", хоча й на коробках написано 14+. Основний покупець - це люди у віці 25-40 років.

Денис каже, що товар незмінно викликає здивування, інтерес. "Працюємо поки що в "блакитному океані". Прямих аналогів люди поки не знаходять. Хоча є звичайно товари-замінники, ми не винайшли велосипед", - ділиться він.

Крім того каже, що команда наразі має багато пропозицій з-за кордону: Польщі, Німеччини, США. "Ми вже провели перші експортні поставки", - додає Денис.

Команда проекту: Мирослав, Денис, Юрій та Михайло

"Плануємо запустити проект на кікстартері 24 листопада. Наразі йде "передрозкрутка проекту для успішного старту, збираємо фан-клуб", - каже Денис.

Kickstarter — сайт фінансування творчих проектів за схемою краудфандингу. Kickstarter фінансує різноманітні проекти, у 13-ти категоріях: мистецтво, комікс, танець, дизайн, мода, фільми і відео, їжа, відеоігри, музика, фотографія, видавництво, технологія, театр. За 3 роки існування більш ніж 1 800 000 людей своїми пожертвами повністю успішно профінансували понад 20 тис. проектів, зібравши більше 200 млн. доларів США.

"Українська правда. Життя"