Українські виші зможуть продавати результати своїх досліджень бізнесу

— 11 березня 2016, 17:12

Угоду, яка сприятиме цьому, Міністерство освіти і науки підписало з компанією GrowthUP Group, котра допомагає підприємцям у пошуку інноваційних продуктів та рішень.

Міністр освіти і науки Сергій Квіт зазначив, що раніше міністерство лобіювало створення законодавчого поля для нових підходів до управління та фінансування у науці: Верховна Рада прийняла нову редакцію закону "Про наукову та науково-технічну діяльність".

Цей закон дає можливості університетам організовувати господарські товариства та одержувати прибутки.

Окрім того, за участю науковців вишів, Академії наук та представників бізнесу було підготовано низку проектів законів, які сприятимуть залученню приватних інвестицій у розвиток інновацій.

Фото uniinnsbruck/Flickr

Зокрема, це проекти "Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інновацій".

Окремо Сергій Квіт підкреслив, що українській вищій освіті потрібно ефективно інтегруватися у Європейський дослідницький простір.

Важливе значення, за його словами, має інтеграція науки та виробництва в рамках спільних спільних проектів міністерства і приватного сектору.

Така співпраця заохочуватиме приватне інвестування у вищу освіту та наукові дослідження.

Реклама:

Головне сьогодні