Надрукований на 3D-принтері гідравлічний робот пішов одразу, як його завершили. Відео

— 7 квітня 2016, 12:07

Для цього вченим довелося "хакнути" принтер так, щоби він друкував не лише тверді та гнучкі матеріали, необхідні для рухомих роботів, а й створював гідравліку із додаванням рідин.

У результаті за одну сесію друку їм вдалося створити цілого робочого робота, який рухається за допомогою гідравлічного механізму, пише Mashable.

Робот навіть може звестися на "ноги" і йти подалі від принтера одразу, щойно до нього приєднають зовнішній мотор і батарею.

Рухомий робот, надрукований на 3D-принтері. Фото MIT COMPUTER SCIENCE AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE LABORATORY

Свою роботу зі створення рухомого і доволі моторошного робота вчені подали на міжнародну конференцію з робототехніки та автоматизації IEEE.

У ній вони пояснили, як саме "хакнули" принтер, вбудувавши до нього спеціальний RFID чіп, який дозволяє машині розпізнавати рідини як робочий матеріал для друку.

Принтер має назву Stratasys Objet260 Connex і зазвичай він може друкувати гель, який твердішає після обробки ультрафіолетом. Однак нова розробка зробила можливим друк повністю функціонального гідравлічного компонента за одну сесію роботи.

Роботи, створені таким чином, не потребують збірки чи додавання рідин окремим етапом. Таким самим методом розробники надрукували шестерінчастий насос.

Дослідникам лишилося попрацювати над тривалістю роботи такого гідравлічного робота, адже нова техніка друку дещо погіршує міцність деталей.

Однак цей експеримент відкриває нові можливості перед промисловим виробництвом і робототехнікою.

Реклама:

Головне сьогодні