Директор школи каже, що Гриневич доручила з 2017 року розділити ЗНО та кінець навчання

— 27 травня 2016, 14:00

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор київської загальноосвітньої школи №148 імені Івана Багряного та член колегії МОН Сергій Горбачов.

"Треба роз'єднати у часі завершення навчального року у школі та проведення ЗНО. Про це я висловився учора під час розгляду на Колегії МОН питання вступної кампанії.

Необхідність такого кроку підтримав ректор Університету Грінченка Віктор Огневюк, а міністр Лілія Гриневич дала доручення вже зараз почати планувати календар завершення 2016/17 року, щоб уникнути перетинання у часі завершення навчального року та ЗНО", — написав Горбачов.

Він також висловив сподівання, що знайдеться "прийнятне рішення, бо одночасне проведення таких двох дуже різних за змістом та адмініструванням процесів створює дітям та вчителям чимало проблем".

Випускники та учні київської школи №148 імені Івана Багряного. Фото з Facebook Сергія Горбачова

[L]27 травня у більшості шкіл України лунає останній дзвоник, тим часом нині триває основна сесія ЗНО-2016. Абітурієнти вже склали тести з української мови та літератури, з історії України та математики.

Попереду лишилися такі випробування: 3 червня — російська мова, 6 червня — іспанська мова, 7 червня — англійська мова, 8 червня —німецька мова, 9 червня — французька мова, 10 червня — біологія, 13 червня — фізика, 15 червня — географія, 17 червня — хімія.

Також 27 травня перші результати ЗНО-2016 вже з'явилися на сайті УЦОЯО у кабінетах абітурієнтів. Учні мають 5 днів, щоб подати апеляцію, якщо вони не згодні зі своїми оцінками.

Реклама:

Головне сьогодні