Facebook знову змінив пріоритет новин. ЗМІ пастимуть задніх

— 30 червня 2016, 13:09

Однак тепер у компанії інший меседж до видань: занижуйте свої очікування, пише The New York Times.

У середу, 29 червня, компанія оголосила, що планує зробити кілька суттєвих змін в алгоритмі показу новин. Це означає, що більший пріоритет буде у контенту, який викладають друзі та родина користувача.

Побічний ефект такого рішення — контент від видавців з'являтиметься у стрічці новин рідше, тож ЗМІ одержуватимуть значно меншу кількість трафіку. Тобто, ті, хто роками запрошував читачів на свої Facebook-сторінки, втрачатимуть кількість переглядів.

[L]Цей крок підкреслює нескінченне і тонке налаштування алгоритму, адже Facebook бере на себе зобов'язання підтримувати інтерес до своєї стрічки новин, тобто до найважливішої функції мережі, якою користуються понад 1,65 мільярда користувачів щомісяця.

Він також має нагадати видавцям – і великим, як The New York Times чи The Washington Post, і розважальним BuzzFeed та Vice, що вони відтепер не у пріоритеті соцмережі.

Емілі Белл, директор центру цифрової журналістики в Колумбійському університеті попередила, що платформа і надалі змінюватиметься, однак видання не обов'язково повідомлятимуть про ці зміни.

Зміни стосуються усіх типів контенту: відео, лінків, відео-стрімів та фото. Їх розпочнуть впроваджувати вже цього тижня.

Єдина надія для ЗМІ: той контент, яким ділитимуться друзі користувачів, або який вони коментуватимуть, усе ж таки опиниться у стрічці з високим пріоритетом.

Реклама:

Головне сьогодні