Тест

Гриневич розповіла, як школярам спростять навчання

Про це в ефірі телеканалу 1+1 розповіла міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що програми сьогодні перевантажені зайвою інформацією, не відповідають віковим особливостям дітей і, найголовніше, містять багато знань, не потрібних їм у житті.

"Стандарти переглядатимуться увесь наступний рік, але діти не можуть чекати. Особливі проблеми накопичилися у початковій школі. Дитина у 3-му класі не хоче йти до школи, випадає з процесу, їй важко, вона не розуміє. Тому ми оголосили інтерактивне розвантаження програм. Вперше ми на платформі ed-era.com викладемо з наступного тижня програми початкової школи, усі зможуть бачити, коментувати і висловлювати зауваження", — розповіла Гриневич.

За її словами, над полегшенням програм працюватимуть і вчителі: 360 із них вже зареєструвалося до участі.

"Ми, на жаль, не можемо змінювати склад предметів, бо вони затверджені державним стандартом. Тож вилучатимемо зайву інформацію. Це спрощення правил, їх відповідність віковим особливостям, недопущення дублювання тем", — пояснила міністр.

Найменшим школярам дозволять писати домашнє завдання олівцем. Фото racorn/Depositphotos

Вона також додала, що учням молодшої школи дозволять писати олівцем, адже, на думку психологів, закреслювання погано впливає на психоемоційний стан малечі, або вони взагалі бояться помилитися.

[L]"Я прихильниця того, щоб виконання домашнього завдання не призводило до психологічних травм у дітей. Кожен з батьків знайомий із ситуацією, коли доводиться виривати сторінку з зошита і переписувати ще раз, тому що ви щось закреслюєте, виправляєте. Наша ідея доволі проста — дозволити вчителям у молодшій школі працювати з дітьми олівцем", — зазначила Гриневич.

Програми можна буде переглянути тут.