Контрактники хочуть бути юристами і менеджерами. Топ-10 платних спеціальностей вишів

— 16 серпня 2016, 13:41

Другу та третю сходинки у рейтингу займають менеджмент та фінанси, йдеться на сайті МОН.

У переліку найпопулярніших спеціальностей серед бюджетників перші місця посіли інші фахи. До трійки спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць увійшли "середня освіта", "медсестринство" та "електроенергетика".

"Зараз ми бачимо, що у топ-10 найбільш популярних спеціальностей серед контрактників є 5, що також потрапили до рейтингу за найбільшою кількістю бюджетних місць, – розповів директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Спеціальність "середня освіта" у рейтингу за кількістю бюджетників займає першу сходинку, і до нас надходило багато запитань щодо того, чи виправдано це. Зараз бачимо, що навчатися на вчителів середньої школи діти готові не лише за бюджетні кошти, а й платити за контракт".

Серед контрактників найбільш популярною спеціальністю цього року залишилося "право". Фото mon.gov.ua

Окрім середньої освіти одразу до обох рейтингів входять спеціальності "право" – 1 сходинка за кількістю контрактників та 7 за кількістю бюджетників, "фінанси банківська справа та страхування" – 3 та 5 сходинки, "облік і оподаткування" – 5 та 8 сходинки та спеціальність "медсестринство" – 2 та 8 позиції.

[L]Загалом у цьому році до українських вишів на денну форму навчання вступило 465 283 абітурієнти.

При цьому на бюджет вступило 237 625 абітурієнтів, а на контракт – 227 654. Таким чином, майже половина зарахованих в цьому році абітурієнтів – 49% від загального обсягу – навчатимуться власним коштом.

Загалом у цьому році до українських вишів на денну форму навчання вступило 465 283 абітурієнти. Фото mon.gov.ua

Підсумки вcтупної кампанії будуть обговорюватись у вересні на колегії МОН.

Реклама:

Головне сьогодні