Чотири українські виші потрапили у світовий рейтинг Times Higher Education

— 22 вересня 2016, 13:20

Університети Києва, Львова й Харкова опинилися у рейтингу 980-ти топ-вищих навчальних закладів світу, оприлюднений Times.

Українські НУ Львівська політехніка, НТУ "КПІ", КНУ імені Тараса Шевченка, ХНУ імені В. Каразіна опинилися на позиції 801+.

НУ Львівська політехніка, НТУ "КПІ", КНУ імені Тараса Шевченка, ХНУ імені В. Каразіна опинилися на позиції 801+. Для збільшення натисніть на зображення

"Українські ВНЗ потрапляють в Таймс вдруге. Проте обидва рази це відбувається завдяки розширенню самого заліку. Минулого року залік розширили з топ-400 до топ-800, а цього року з топ-800 до топ-1000", – прокоментував виконавчий директор аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний.

Перше місце у рейтингу посів Оксфордський університет, одразу за ним розмістився Каліфорнійський технологічний, трійку лідерів замикає Стенфорд.

У десятку також увійшли Кембридж, Гарвардський та Прінстонський університети. У перелік провідних вишів Великої Британії та США "втрутився" Швейцарський федеральний технологічний інститут Цюриха.

У десятку увійшли Кембридж, Гарвардський та Прінстонський університети. Для збільшення натисніть на зображення

[L]The Times Higher Education World University Rankings 2016-2017 – один із найбільших світових рейтингів. Це єдиний перелік вишів, який спирається на основні їхні завдання – навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями та розвивати міжнародне співробітництво.

Топ-виші обирали відповідно до 13 показників, щоб мати довіру з-поміж студентів, викладачів та урядів різних країн. Підрахунок рейтингу 2016-2017 року проводила незалежна аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers (PwC).

Реклама:

Головне сьогодні