Для вчителів і батьків. МОН дає поради щодо змін у початковій школі

— 8 вересня 2016, 12:00

З основними порадами, на які варто звернути увагу, ними можна ознайомитись у рекомендаціях відомства.

"У вчителів виникали питання, як працювати зі змінами до "Орієнтовних вимог оцінювання в 1-4 класах". Запитання були технічними, наприклад, як заповнювати класний журнал, чи як правильно спілкуватися з батьками про оцінки їхніх дітей", – розповіла головний спеціаліст департаменту загальної середньої освіти МОН Алевтина Лотоцька.

[L]Так, "зар." ("зараховано") рекомендується ставити в журналі за предмети, що оцінюються вербально (інформатику, музичне мистецтво, образотворче мистецтво, основи здоров’я, фізкультуру, трудове навчання), а також другокласникам у школах, де вербальне оцінювання всіх предметів введено педагогічною радою.

Колонку для оцінювання ведення зошитів у класному журналі МОН радить прибрати взагалі, адже за новими вимогами ведення зошитів не оцінюється.

У методичних рекомендаціях наголошується, що оцінка учня – це конфіденційна інформація. На батьківських зборах інформація про бали, які одержують учні на уроках, не озвучується, а за умови запиту батьків готується у письмовому вигляді індивідуально для кожної родини.

Важливо також доброзичливо і детально пояснити, в чому помилився учень, порадити йому, як виправити ситуацію.

Оцінка учня - це конфіденційна інформація. Фото .shock/Depositphotos

Школам необхідно відмовитись від оприлюднення рейтингів навчальних досягнень учнів одного класу, або класів на паралелі.

Учитель може самостійно прийняти рішення про вибір кольору ручки для перевірок і оцінювання письмових робіт та фіксації у щоденниках або обговорити це питання з учнями, батьками і прийняти спільне рішення.

Реклама:

Головне сьогодні