Патріарх РПЦ: Жіноче священство – небезпечна омана

— 7 квітня 2009, 13:53

"Небезпечна омана в прагненні до жіночої рівноправності привела до вимоги особливого положення жінки в Церкві і до вимоги жіночого священства", - сказав патріарх Кирило у вівторок у ході проповіді в Благовіщенському соборі Московського Кремля, повідомляє "Інтерфакс".

Він зазначив, що така вимога не випадково виникла в тих західно-християнських громадах і церквах, "які відкидали шанування Божої Матері".

Насправді ж, за словами патріарха, християнська Церква завжди шанувала таїнство материнства, завжди поважала жіночу працю.

"Церква завжди підтримувала і зміцнювала жінку", - сказав патріарх Кирило.

У Росії, продовжив він, де "життя ніколи не було простим", у XX столітті всі страшні історичні випробування найбільше вдарили по жінках.

"Але слабка по природі жіноча істота виявилася сильнішою духом, зберігши віру", - сказав патріарх Кирило.

За його словами, жінки виявилися сильнішими в боротьбі з такими важкими суспільними проблемами, як алкоголізм і наркоманія, завдяки їм зберігається здоров'я суспільства в цілому.

Патріарх назвав завданням Церкви сьогодні турботу про материнство і шлюб, закликавши усіх молитися про те, "щоб Господь дав нам силу відгородити жінок від пороків і спокус і зробити їх опорою нашого суспільства".

Реклама:

Головне сьогодні