Цілуйтеся, бо ви того варті!

От, наприклад, чи знаєте ви, що наукова назва поцілунку звучить як оскуляція, а наукова дисципліна, що досліджує особливості поцілунку, зветься філематологія? Сьогодні, у Міжнародний день поцілунку, "Українська правда. Життя" пропонує дізнатися багато цікавого про цю приємну і важливу частину людських взаємин.

Поцілунок у цифрах

26 калорій спалюється під час однієї хвилини пристрасного поцілунку.

14 днів або 20160 хвилин на поцілунки в середньому витрачає людина за життя.

До 35 м'язів використовує людина під час поцілунку.

31 година 30 хвилин 30 секунд становить світовий рекорд поцілунку без перерви, який поставили Джеймс Белшоу та Софія Северін у Лондоні 6-7 липня 2005 року. За правилами, пара не переривала контакт губ, а також не мала права лягти, сісти, поспати чи навіть сходити в туалет!

2 хвилини 18 секунд тривав найдовший підводний поцілунок у світі (рекорд поставлено у Токіо 2 квітня 1980 року).

6980 пар (13960 осіб) встановили світовий рекорд за кількістю пар, що цілувалися одночасно в одному місці. Такий гігантський флешмоб відбувся 1 вересня 2007 року в боснійському місті Тузла.

Поцілунок з фільму "Титанік". Леонарлдо ДіКапріо та Кейт Вінслет

8001 жінку за 8 годин (більше 16 осіб за хвилину) поцілував Альфред Вольфрам на Rennaissance Festival в американському штаті Мінесота. Цей світовий рекорд з кількості людей, поцілованих за найкоротший відрізок часу, встановлено 15 вересня 1990 року.

1896 рік - поцілунок вперше показали на широкому екрані. Фільм називався "The May Irwin-John C. Rice Kiss".

3 хвилини 5 секунд (4% фільму) тривав найдовший кінопоцілунок (стрічка 1941 року під назвою "You're in the army now", актори Реджіс Тумі та Джейн Вайман).

127 разів - така рекордна кількість екранних поцілунків зафіксована у фільмі "Дон Жуан" (1926 рік, актори Джон Берімор та Мері Астор).

Від 10 мільйонів до 1 трильйону - такою кількістю бактерій обмінюється пара під час поцілунку.

0,7 тюбика помади на рік "з'їдає" коханець жінки, що нею користується.

Більше 30 000 разів цілують землю буддисти протягом паломництва до гори Кайлаш.

Більше 30 видів поцілунків нараховує Камасутра, серед яких є такий, що називають "битвою язиків".

"Людина-павук". Кірстен Данст та Тобі МакГуайер

Поцілував - одружись!

У середньовічній Італії пара, яку застукали за пристрасним поцілунком, була змушена одружитися, а в Неаполі XVI століття поцілунок взагалі карався смертю, якщо його свідком став церковнослужитель.

У сучасному світі, загартованому сексуальними революціями, смертної кари за це немає, однак в таких країнах, як Корея, Тайвань, Іран та Бахрейн цілунки на людях караються законом. Так, наприкінці червня цього року суд у Бахрейні засудив жінку до 20 днів ув'язнення за те, що та цілувалася з чоловіком у публічному місці, а потім дозволила собі сперечатися з полісменом.

Майже такий самий суворий режим і в Китаї - там заборонені не тільки поцілунки на людях, а й публічні обійми. На батьківщині абетки кохання, Камасутри, поцілунки заборонені навіть у кіно (спробуйте згадати хоч один індійський фільм, де крім танців, є й поцілунки). Максимальний строк, який індійці можуть відсидіти за ґратами за "непристойну поведінку на вулиці" - три місяці.

Мадонна цілує Брітні Спірз по-французьки
Жителі африканських країн при зустрічі не цілуються. Максимум, що можна собі дозволити чоловікові - це рукостискання. Жінки ж мають право тільки на легкі обійми.

А ось в американському штаті Індіана вусатим чоловікам заборонено цілувати інших людей. Ще дивніші закони у місті Хартфорд, штат Коннектикут. Там законним чоловікам не можна цілувати дружину по неділях.

Цнотливі часи минули, і сьогодні на вулицях сотні людей цілуються без страху й сорому. А ось жителі стародавнього Риму цілували один одного тільки в лоб.

У стародавньому Єгипті ніколи не цілувалися в губи, натомість використовуючи...носи.

В ескімоських племенах досі звичай вимагає вираження любові через тертя носами та щоками. До здійснення ритуального тертя необхідно натерти обличчя риб'ячим жиром, запах якого ескімоси вважають вишуканим. Крім них, труться носами замість поцілунку племена Полінезії та Малайзії.

А як щодо тварин? Якщо ви думали, що любов у них базується виключно на слідуванні сліпим інстинктам, то ви глибоко помилялися. Деякі з них, наприклад, собаки, коні та канадські дикобрази цілуються, як люди - в губи. А ось поцілунок між двома мавпами шимпанзе найбільше нагадує людський.

На думку вчених, чоловіки, що цілують дружин перед виходом на роботу, живуть на 5 років довше тих, хто просто гримає дверима. До речі, останні, кажуть науковці, частіше потрапляють до автомобільних аварій. Тож не забувайте зранку дарувати цю маленьку приємність коханій людині!

Кажуть, поцілунок, як щастя - найкраще відчувається тоді, коли з кимось його ділиш. "Українська правда. Життя" радить вам ніколи не знати, що таке філематофобія. Не запам'ятовуйте це слово, краще цілуйтеся досхочу! Сьогодні саме той день, коли можна вивчати види поцілунків та дарувати їх близьким, адже 6 липня є Всесвітнім днем поцілунків.

Рене Магрітт "Поцілунок"

Романтичний плейлист для святкування Міжнародного дня поцілунку:

Elvis Presley - Kiss Me Quick

Ray Charles - Kiss Me Baby

Duke Ellington - Prelude to a Kiss

Right Said Fred - Don't Talk Just Kiss

Marilyn Monroe - Kiss

Louis Armstrong - A Kiss To Build a Dream On

Pearl Jam - Last Kiss

Seal - Kiss From a Rose

Bobby Vinton - Sealed With a Kiss

Stevie Wonder - Kiss Lonely Goodbye

Автор - Тетяна Потапова

Реклама:

Головне сьогодні