Тест

Помер автор "Кучеряшки Сью" та комедії "Один вдома"

Він є автором сценаріїв до усіх фільмів із серії "Однин вдома", "101 далматинець", режисером молодіжної комедії "16 свічок" та "Кучеряшки Сью".

За словами представника режисера, Х'юз помер від серцевого нападу в четвер, 6 серпня, повідомляє Reuters.

Останнім часом режисер жив на фермі у штаті Іллінойс. Він приїхав у Нью-Йорк відвідати друзів і під час прогулянки по Манхеттені, у режисера схватило серце.

Х'юз жив з дружиною Ненсі, з якою вони були вкупі 39 років. У режисера було двоє синів і четверо внуків.

Джон Х'юз, 1984 рік. Фото АР
Джон Х'юз народився у 1950 році у Мічигані. Він починав свою кар'єру копірайтером у рекламному агентстві.

Писати сценарії Х'юз почав у 1979 році. Тоді він писав сценаріїв до телесеріалів і комедійних фільмів. У 1984 році вийшла його перша режисерська робота - молодіжна комедія "16 свічок", до якої він також написав сценарій.

Найвідомішим фільмом, у створенні якого брав участь Х'юз, стала перша частина комедії "Один вдома", для якої він написав сценарій і виступив як продюсер.

Фільм став одним із найуспішніших стрічок 1990 року і приніс популярність Макколею Калкіну (він зіграв роль 8-річного хлопчика, якого забули взяти на різдвяні канікули). Картина зібрала у світовому прокаті майже 500 мільйонів доларів і поставила рекорд по зборам у США серед художніх комедійних картин.

Пізніше Х'юз написав сценарії до трьох продовжень "Один вдома". Щоправда, жодне з них не змогло побити популярність першого фільму.

Також Х'юз написав сценарії до фільмів "Бетховен", "101 далматинець", "Флаббер" тощо. Загалом Х'юз виступив продюсером чи режисером 8 стрічок.

Останньою режисерською роботою Х'юза став фільм "Кучеряшка Сью", яка вийшла на кіноекрани в 1991 році.