Римським школярам заборонили цілуватись

— 9 вересня 2009, 17:37

Зроблено це з профілактичною метою, щоб не сприяти розповсюдженню "свинячого грипу", повідомляє "Німецька хвиля".

"При цьому ніякого обскурантизму. І звичайно, жодних штрафів для неслухняних не передбачено, ми просто пояснюєм юнацтву, що з огляду на обставини контактів краще уникати". Крім того, перші уроки у закладі будуть присвячені якраз темі захисту від інфікування "свинячим грипом", - зазначає директор ліцею та віце-президент Національної асоціації директорів шкіл Маріо Русконі

У цей час Міністерство охорони здоров'я Італії запланувало масштабну кампанію з вакцинації населення, для чого використають кілька десятків мільйонів доз вакцини проти грипу H1N1.

За наступні 5 місяців передбачається прищепити до 40 % населення. Особливу увагу приділятимуть дітям, людям похилого віку та тим, хто має хронічні захворювання.

Окремі заходи розробляє й влада на місцях. Так, у Мілані асесор з питань охорони здоров'я Ланді ді К'явенна заявила, що хотіла б, аби від нового грипу були прищеплені всі 100 % місцевих жителів, а у громадських місцях встановлені прилади для швидкої дезінфекції рук.

Міністерство охорони здоров'я зазначає, що ситуація із розповсюдженням інфекції в країні не критична, але радить бути обережними й посилити гігієнічні заходи. Італійці, для яких новий грип став темою номер один у повсякденних розмовах, старанно слідують цим рекомендаціям, а також скуповують в аптеках препарати на основі папайї, що посилює імунітет.

Реклама:

Головне сьогодні