Результати розтину показали, що Джексон був здоровий

— 2 жовтня 2009, 11:13

При зрості 1,75 метрів Джексон важив 62 кілограми, що вважається цілком нормальним, повідомляє The Associated Press з посиланням на копії результатів розтину.

Таким чином результати розтину фактично спростовують аргументи особистого лікаря поп-зірки Конрада Мюррея про те, що його пацієнт страждав на невідомі серйозні хронічні захворювання, якій й стали причиною смерті.

У документах розтину засвідченню, що внутрішні органи короля поп-музики були в нормі, у тому числі й серце.

Звісно, деякі проблеми у 50-річного Майкла таки були, але медики запевняють, що жодна з них не була настільки серйозною, щоб призвести до смерті співака.

Зокрема, окрім незначного артриту та атеросклерозу у Джексона були проблеми лише з легенями - вони були запалені, а їхній об'єм - нижчим норми. Але навіть це не могло стати навіть непрямою причиною смерті артиста.

На тілі поп-зірки було виявлені чисельні шрами і декілька татуювань, які носили косметичний характер.

[L]Згідно з результатами, у тілі Майкла не було виявлено алкоголю та жодних заборонених препаратів, окрім тих, які співакові прописав його лікар Конрад Мюррей.

Однак адвокат особистого лікаря Джексона заявив, що його підзахисний не давав пацієнту жодних препаратів, які "мали б вбити" його, повідомляє ВВС.

Нагадаємо, король поп-музики Майкла Джексон помер 25-го червня цього року від передозування сильним знеболюючим препаратом "Пропофол". Смертельну ін'єкцію співакові зробив його особистий кардіолог Конрад Мюррей.

Але вважається, що "Пропофол" став лише каталізатором - Джексон помер через поєднання цього препарату з низкою інших заспокійливих ліків.

Спокій тілу Майкла дали лише через майже два з половиною місяці після смерті - 3 вересня легенду поп-музики поховали на лос-анджелеському кладовищі Forest Lawn Glendale.

Реклама:

Головне сьогодні