Помер культуролог і філософ Клод Леві-Стросс

— 4 листопада 2009, 10:36

Серце відомого француза зупинилося в ніч з 31-го жовтня на 1 листопада. Однак про це стало відомо лише зараз, повідомляє Лента.ру з посиланням на французьке видання Le Monde.

Леві-Стросс, якому 28 листопада мало виповнитися 101 рік, народився в Брюсселі. Своє дитинство та юність майбутній антрополог ат філософ провів у Парижі. Освіту філософа та правознавця Клод здобув у Сорбонні.

За своє життя учений багато подорожував Південною Америкою, де вивчав побут місцевих індіанців. Зібранні під час експедиції дані лягли в основу багатьох книг Леві-Стросса.

У 1949-му році науковець випустив свою знамениту монографію "Елементарні структури споріднення", у 1955-му - книгу "Сумні тропіки". А наприкінці 1960-х - початку 1970-х років було видано чотирьохтомник "Міфологіка".

Леві-Стросса називають творцем і найяскравішим представником таких галузей гуманітарного знання, як структурна антропологія і нарратологія. Роботи французького науковця мали значний вплив на "ліву" думку другої половини XX сторіччя.

Реклама:

Головне сьогодні