З віком чоловіки отримують задоволення від роботи більше, ніж жінки

— 3 грудня 2009, 15:59

Психологи з приватної компанії Qowl, пов'язаної з університетом англійського міста Портсмут, проаналізували, як почувають себе на роботі люди, взявши за основу дані 5 з гаком тисяч співробітників коледжів, повідомляє ВВС.

Раніше подібні дослідження свідчили про те, що жінки на роботі більш щасливі, ніж чоловіки. Однак цього разу з'ясувалося: ця різниця з віком скорочується, і в приблизно у 60 років тенденція змінюється на протилежну.

До цього віку, зазначають експерти, чоловіки відчувають помітне підвищення настрою, вирушаючи на роботу. А їхні ровесниці такого підйому не відчувають.

Дослідники визнають: причини такого стану речей не зрозумілі, але вказують на наявність цілого ряду можливих пояснень.

Наприклад, робота чоловіків нерідко має більш гнучка, а тому з наближенням пенсійного віку чоловік менше схильний до стресу, ніж жінка. Крім того, чоловік зазвичай розраховує на більш високу пенсійну винагороду.

Третє вірогідне пояснення полягає в тому, що у відході на заслужений відпочинок багато чоловіків бачать можливість витрачати час на те, що їм подобається, тоді як жінки не відчувають особливого захоплення від думки про те, що їм тепер доведеться сидіти вдома з чоловіком.

Реклама:

Головне сьогодні