Червоне вино і статевий потяг жінок тісно пов’язані – вчені

— 4 грудня 2009, 14:03

Вино і сексуальність тісно пов'язані: до такого висновку прийшли вчені Туринського і Флорентійського університетів, вперше проаналізували зв'язок між споживанням вина і статевою функцією на прикладі групи здорових жінок, повідомляє Inopressa з посиланням на El Mundo

Фото blackpantera.ru

798 жінок, які мають постійних партнерів, розділили на три групи. Представниці першої групи випивали один-два келихи вина щодня (це вважається помірним споживанням), другої групи - не пили зовсім, треті - пили рідко, менше келиха в день.

Їхня сексуальна активність оцінювалася на підставі індексу жіночої статевої функції в шести категоріях: потяг, збудливість, функція лубрикації, оргазм, задоволення і больові відчуття.

Висновки вчених, опубліковані в журналі Journal of Sexual Medicine, показують, що жінки, які випивають один-два келихи червоного вина в день, отримали більше балів при оцінці потягу, функції лубрикації і загальної статевої функції, ніж представниці інших груп.

На інші аспекти жіночої сексуальності алкоголь не вплинув, відзначає газета.

Автори дослідження визнають, що "механізми, за допомогою яких цей напій впливає на статеву активність жінки, невідомі".

Одна з гіпотез полягає в тому, що за таке поліпшення відповідають поліфеноли, яких в червоному вині більше, ніж у всіх інших винах та алкогольних напоях. Відомо також, що флавоноїди (теж містяться у вині) можуть покращувати ендотеліальну функцію, що сприяє розширенню артерій і тим самим позитивно впливає на статеві стосунки.

Видання нагадує, що раніше були підтверджені й інші корисні властивості вина: воно скорочує ризик серцево-судинних захворювань і знижує смертність.

Реклама:

Головне сьогодні