Тест

Помер письменник Петро Вайль

У понеділок пізно ввечері в лікарні Праги після тяжкої й тривалої хвороби пішов з життя письменник і журналіст і головний редактор Російської служби радіо "Свобода" Петро Вайль, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на "Вести-24".

Петро Вайлд є автором таких книжок, як "Геній міста", "Карта батьківщини", "Вірші про мене". Він був упорядником збірок творів Йосипа Бродського, автором багатьох статей про поета.

Протягом багатьох років Вайль працював у співавторстві з журналістом Олександром Генісом. Їх відомими спільними публікаціями тали роботи "60-ті: Світ радянської людини", "Американка", "Російська кухня у вигнанні".

Петро Вайль народився 29-го вересня 1949-го року в Ризі. Закінчив редакторський факультет Московського поліграфічного інституту. У 1977-му Вайль емігрував до США.

З 1995-го письменник і журналіст жив у Празі й вів на радіо цикл програм "Герої часу".

Також Петро Вайль, який був лауреатом кількох літературних премій, членом редакційної ради "Іноземна література" і "Знамено", - заснував Академію російської словесності, Він також бува автором і ведучим телециклу "Генії міста" та публікувався в журналі "Навколо світу".