Жінці найкраще мати чотирьох подружок – вчені

— 3 червня 2010, 15:05

Прислів'я каже: двоє - це компанія, а троє - вже натовп. Що ж стосується подруг, то оптимальною їх кількістю дослідники вважають чотири.

Згідно з результатами опитування, проведеного серед тисячі жінок, у будь-якому віці краще мати саме стільки подруг, пише The Daily Mail.

Жінки у дружбі є більш перебірливими, й налагоджують міцні зв'язки лише з тими, кому довіряють.

Наявність чотирьох подруг також є ідеальною тому, що у групі з п'яти осіб навряд чи хтось буде позбавлений уваги.

Дослідники також переконані, що у кожній групі подруг розподілені певні ролі, як, наприклад, "жилетка", "домогосподарка", "кар'єристка", "тусовщиця" та "тихоня".

49% опитаних на замовлення компанії Silver Bay Point жінок зазначили, що чотири - є найліпшою кількістю подруг. Лише одна з п'яти респондентом вважає, що близьких подруг має бути лише троє.

Основними критеріями вибору подруг опитані жінки назвали можливість довіряти та ділитися досвідом.

"Багато з опитаних жінок зрозуміли, що для дружби важлива якість, а не кількість, й що їм до вподоби проводити час із найближчими подругами, які дарують їм добрий настрій та змушують з'являтися на обличчі усмішку", - каже маркетинг-менеджер Silver Bay Point Вікі Лі.

Келих вина та добра плітка - це те, що додає трохи щастя жінкам, що відчувають напруження у повсякденному житті.

Одне попередніх досліджень на цю тему виявило, що більшість людей частіше зустрічає своїх найліпших друзів ще в школі, аніж в університеті або на роботі.

Дев'ять з десяти опитаних тоді зазначили, що вважають своїми найкращими друзями тих, хто вплинув на їхнє формування як особистості.

До слова, до формули вчених не вписується славнозвісна четвірка приятельок з "Секс і місто" - Керрі, Саманта, Міранда та Шарлотта. А от кращим прикладом можуть бути персонажі серіалу "Відчайдушні домогосподарки", у якому подружок п'ятеро.

Реклама:

Головне сьогодні