Італійкам платитимуть за відмову від абортів

— 4 червня 2010, 15:27

4,5 тисячі євро будуть пропонувати вагітним жінкам влада адміністративного регіону Ломбардія на півночі Італії за те, щоб вони не робили абортів, пише ВВС.

Щоб отримати "антиабортну" грошову виплату, жительці Ломбардії доведеться довести, що вона перебуває в скрутному становищі, у тому числі фінансовому.

Але й у цьому випадку вона не отримає всієї суми відразу: гроші будуть переводитися впродовж півтора років по 250 євро на місяць.

З цією метою в Ломбардії вже засновано спеціальний фонд, до якого з бюджету регіону виділено 5 мільйонів євро.

Таку ідею запропонував губернатор Ломбардії Роберто Формігоні, який вважає, що економічні труднощі не повинні ставати причиною, через яку жінки не хочуть народжувати.

Губернатор Формігоні, політичний союзник італійського прем'єра Сільвіо Берлусконі, говорить, що хоче підтримати "сім'ю, материнство і народжуваність".

Його пропозиція знайшла гарячий відгук у серцях борців з абортами, які в Італії були узаконені в 1878-му році.

"Все, що працює на життя, заслуговує оплесків", - так відреагував на ініціативу представник конференції італійських єпископів.

Однак скептики вважають пропозицію Формігоні не більше ніж пропагандистським прийомом, підкреслюючи, що це короткострокове рішення, яке призведе до довгострокових проблем.

Реклама:

Головне сьогодні