Тест

Діти лесбійок виявилися розумнішими за своїх однолітків

Виховані лесбіянками діти виростають психологічно більш адаптованими, ніж їх однолітки з сімей з різностатевих батьків.

Такі висновки зробили вчені з університету Каліфорнії у Сан-Франциско на чолі з доктором Нанетт Гартелл. Звіт був опублікований в журналі Pediatrics, передає Fox News.

Нові дані засновані на 77 лесбійських сімейних парах, у яких у період з 1986-го по 1992 рік народилися діти в результаті використання репродуктивних технологій.

Для оцінки психологічного стану дітей жінкам пропонували двічі заповнити стандартну для такого роду опитування анкету. Зокрема, коли їхнім дітям виповнилося 10 і 17 років.

Крім того, науковці провели анкетування безпосередньо і самих дітей, вихованих лесбіянками.

За результатами дослідження з'ясувалося, що 17-річні діти одностатевих батьків продемонстрували більш високі показники соціальної адаптації, успішності, а також загального розвитку, ніж їхні однолітки від різностатевих шлюбів.

Результати анкетування також показали, що діти лесбійок виявилися менш агресивними і більш слухняними. А на психологічному стані дітей в одностатевих шлюбах не позначалося наявність або відсутність у них відомостей про їх біологічного батька.

Однак вчені виявили підвищений рівень тривожності і більш виражені симптоми депресії у тих дітей, які стикалися з проявами гомофобії. Але думку авторів дослідження, чіткого зв'язку зазначених симптомів з цькуванням з боку однолітків виявлено не було.

На думку доктора Гартелл, яка розділяє гомосексуальні погляди, однією з причин більш здорового психологічного стану дітей лесбіянок є те, що одностатевій сім'ї ретельно планують і готуються до виховання дітей.

За останніми даними, десь чверть мільйона американських дітей живуть з одностатевими батьками.