Жінки "бальзаківського віку" мають найкращий секс

— 8 липня 2010, 10:36

Попри той факт, що їхні тіла потроху втрачають свою привабливість, саме жінки близько 40 років є найбільш налаштованими на еротичні фантазії та пригоди.

Експерти кажуть, що таким чином на жінок діє наближення тієї життєвої віхи, коли фертильність почне згасати і можливість мати дітей невдовзі буде втрачено, повідомляє The Daily Mail.

Інстинктивною реакцією на це є збільшення сексуального апетиту, констатують науковці. Саме цим пояснюється збільшення кількості жінок, що затято полюють на партнерів, молодших за себе.

[L]

Протягом дослідження близько 900 жінок-респондентів було поділено на три групи. До першої увійшли жінки віком від 19 до 26 років, що перебувають на піку фертильності.

Друга група складалася з жінок, фертильність яких пішла на спад (від 27 до 45 років), а до третьої дослідники віднесли тих респонденток, хто наблизився або вже досяг менопаузи.

Виявилося, що найбільший сексуальний потяг мають представниці другої групи. Саме вони найчастіше думають про секс та займаються ним.

"Результати вказують на те, що жінки із фертильністю, що спадає, мають потужнішу сексуальну мотивацію та більш активну сексуальну поведінку, порівняно із жінками з відносно високою фертильністю", - каже дослідник з Університету Техаса та Остіна професор Девід Басс.

"Ці результати підтверджують вплив біологічного годинника на жіночу психологію спарювання, з метою забезпечити запліднення до того моменту, коли "вікно можливості" зачиниться", - зазначає науковець.

"Я часто зустрічаюся з тим, що жінки добряче за тридцять дуже весело проводять час. Це може бути несвідомий рівень, але й свідомий також - жінки добре проінформовані про те, що рівень фертильності знижується у певному віці", - пояснює експерт з сексуальної поведінки Пем Спарр.

До того ж, ласі до молодших коханців жінки бувають більш досвідченими в ліжку і вже встигли розпрощатися із юнацькими комплексами, додає вона.

Жінкам таки варто надавати перевагу молодшим партнерам, радить фахівець з екстракорпорального запліднення Універститету Шеффілда Аллан Пейсі.

"Якщо ви хочете здорове дитя, то молодший чоловік вартий переваги. Старший чоловік може бути більш здатним піклуватися про дитину й мати більші фінансові ресурси, проте що стосується здоров'я, кожен раз шукайте молодшого чоловіка", - радить він.

Реклама:

Головне сьогодні