У повних чоловіків низька якість сперми - вчені

— 1 вересня 2010, 11:32

Учені прийшли до висновку, що надмірна вага негативно впливає на репродуктивні функції чоловіка.

У дослідженні, проведеному вченими з університету Лейпцига, з 1999-го по 2005 рік взяли участь 2157 чоловіків. Ні в кого з учасників експерименту не було проблем з фертильністю, повідомляє NEWSru Israel з посиланням на Fertility and Sterility.

У результаті досліджень з'ясувалося, що у власників "пивного черевця" і надмірної ваги якість сперми нижча, ніж у їхніх більш підтягнутих однолітків.

Зокрема, у повних чоловіків відзначається низька концентрація сперматозоїдів в еякуляті. Та й ті сперматозоїди, що є - менш рухливі, тобто шансів дістатися до мети у них дуже мало.

Іншими словами, 20-30-річним чоловікам з надмірною вагою набагато складніше стати батьками, ніж їх підтягнутим одноліткам.

Дослідники відзначають, що їм досі не вдалося встановити, яким чином зайва вага впливає на якість сперми. Не виключено, що огрядність є наслідком гормональних проблем: із підвищенням об'єму талії зростає рівень естрогену і знижується рівень тестостерону.

Коментуючи результати дослідження, проведеного в Німеччині, радіостанція "Коль Ісраель" відзначає, що не виключено, що тепер перш, ніж вдаватися до дорогої процедури штучного запліднення, потенційних батьків будуть саджати на дієту.

Реклама:

Головне сьогодні