Для народження дівчинки слід забути про банани, хліб та картоплю - вчені

— 7 вересня 2010, 06:35

У результаті дослідження було виявлено, що саме поєднання правильної їжі та розкладу сексу визначає те, в який колір вам доведеться фарбувати дитячу кімнату - блакитний чи рожевий, повідомляє The Daily Mail.

На думку голландських науковців, фокус полягає в тому, щоб утриматися від споживання продуктів із високим вмістом калію та натрію, як то анчоуси, оливки, бекон, салямі, копчений лосось, креветки, блакитний сир, картопля, м'ясні продукти, хліб та випічка.

[L]

Натомість вони радять звернути увагу на продукти, багаті на такі елементи, як кальцій та магній.

Багато кальцію міститься в йогурті, твердих сирах, консервованому лососі, ревені, шпинаті, тофу, мигдалі, вівсі, броколі й апельсинах. Бразильські горіхи та кеш'ю, продукти з цільного зерна, інжир та бобові містять велику кількість магнію.

При чому науковці з Університету Маастрихт підкреслюють, що дієта майбутнього татуся жодним чином на стать малюка не впливає.

Якщо ж майбутня мама хоче мати дівчинку, крім правильної їжі їй також слід не забувати регулярно кохатися - але не в дні просто перед чи після овуляції.

Таким висновкам вчених передувало 5-річне дослідження, в якому взяли участь більше 170 європейських жінок віком 23-42 роки.

Усі учасниці прагнули народити дівчинку, втім більшості з них не вдалося сумлінно дотриматися жорстких харчових обмежень, а також вказівок науковців стосовно того, коли слід мати секс.

Лише 21 учасниці вдалося протриматися до кінця експерименту. В результаті ж 16 з цих жінок таки народили омріяну доньку - що дає науковцям привід вважати, що винайдений ними метод є дієвим у 80%.

"Результати демонструють, що й дієта, й метод розкладу збільшують вірогідність (народження) дівчинки - вплив дієти є найбільш вираженим", - говорить речник команди науковців.

У ході іншого дослідження було виявлено, що сперматозоїди, які несуть у собі жіночий ген, є міцнішими й "тримаються" довше, ніж легкі й прудкі сперматозоїди з чоловічим геном. Саме тому фахівці радять тим, хто хоче зачати дівчинку, уникати сексу в момент овуляції, коли перевагу матимуть саме "чоловічі" сперматозоїди.

І врешті-решт лишаються й "бабусині" рецепти - жінкам, що бажають мати доньку, радять перед сексом змусити партнера прийняти гарячу ванну або хильнути філіжанку міцної кави.

Реклама:

Головне сьогодні