Водія автівки, в якій загинув Ігор Пелих, засудили на 9 років

— 4 жовтня 2010, 15:02

Шевченківський суд визнав Олега Кирилова, водія авто, в якому розбився журналіст та телеведучий Ігор Пелих, винним у вчиненні злочинів, передбачених 286, частина 3 та 135, частина 1 статтями Кримінального кодексу, і позбавив його волі на 9 років.

Про це у понеділок голосила суддя Наталія Марчук, повідомляє "Телекритика".

Нагадаємо, стаття 286, частина 3 Кримінального кодексу України передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

А стаття135, частина 1 встановлює відповідальність за ненадання допомоги постраждалим.

До слова, прокурор просив у суду позбавити Кирилова волі терміном на 10 років.

Нагадаємо, відомий вітчизняний телеведучий Ігор Пелих загинув 8-го травня 2009-го року в результаті аварії в Києві на проспекті Перемоги.

На місці ДТП також загинула студентка Олександра Грінченко, а ще одна пасажирка, Інна Ісікова, отримала тяжкі ушкодження. Водій автомобіля Олег Кирилов з місця події зник.

Олег Кирилов таки сяде до в'язниці

[L]Через декілька днів (за кілька годин до оголошення його в розшук) Олег Кирилов таки з'явився в міліцію разом зі своїм батьком і адвокатом.

Згодом водій заявив, що аварія сталася через епілептичний напад. Але керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук висловлював сумнів у цій версії, вважаючи її хитрістю, спрямованою на пом'якшення покарання.

Для того щоб перевірити, чи здоровий водій, його направили на стаціонарну психіатричну експертизу до лікарні імені Павлова. За словами Поліщука, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, обвинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом.

У жовтні минулого року завершилося слідство у справі, згодом її було передано до суду.

Реклама:

Головне сьогодні