Тест

В Україні минула весільна лихоманка на красиві дати

В Україні 10 жовтня 2010 року буде укладено 881 шлюб.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства юстиції України з посиланням на міністра Олександра Лавриновича, який відповів на запити ЗМІ щодо традиційної шлюбної активності у дні, коли в даті збігаються три однакові цифри.

Мода на реєстрацію шлюбу в такі дні спостерігалася в Україні з 7 липня 2007 року, коли в даті збіглося три цифри 7.

Проте цього року в РАЦСах України не лише не зафіксовано особливої активності бажаючих укласти шлюб, а й навпаки, кількість шлюбів, що буде укладена 10.10.2010, є меншою від середньої кількості шлюбів, які зазвичай реєструються у вихідні дні.

Певною мірою це пов‘язано з тим, що неділя в деяких РАЦСах є вихідним днем. Проте навіть у тих РАЦСах, які у неділю працюють, або працюватимуть на прохання бажаючих укласти шлюб 10 жовтня 2010 року, особливої активності молодят не зафіксовано.

Лише в трьох областях кількість укладених шлюбів 10 жовтня перевищуватиме середній регіональний показник.

Так, у Вінницькій області кількість заяв, поданих на реєстрацію шлюбу на 10 жовтня, майже на 20%, у Тернопільській області на 28%, у Волинській області на 52% перевищує кількість заяв, що подавалися на укладання шлюбу в інші вихідні дні року.

Водночас жодного шлюбу 10 жовтня не буде укладено у Криму, Донецькій, Львівській, Сумській, Черкаській областях.

Лише від 3 до 10 шлюбів буде укладено в Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, що на 80-90% менше звичайного показника для вихідних днів.

Загалом, за словами Лавриновича, 10 жовтня 2010 року в Україні буде укладено 881 шлюб, при тому, що в інші вихідні дні 2010 року в середньому реєструвалося майже по 3 тис. шлюбів.