Діти навчаються краще, якщо мами в перший рік не йдуть на роботу

— 3 листопада 2010, 10:48

Крім того, діти, чиї мами рано вийшли на роботу, можуть мати проблеми у сфері поведінки.

Науковці проаналізували дані окремих 69 досліджень, проведених в різних країнах світу з 1960-их років.

"Зведені разом, результати вказують на те, що робота матері на ранньому етапі життя дитини зазвичай не пов'язана зі зниженням подальшої успішності або збільшенням поведінкових проблем", - йдеться у висновку науковців.

Втім більш істотний негативний вплив цього фактору дослідники помітили саме відносно дітей з сімей середнього класу, зокрема тих, що зростають у повній родині, пише The Daily Mail.

Такі діти більше страждають внаслідок того, що їхні мами стають до роботи у перші три роки їхнього життя.

Дослідники пояснюють це тим, що в забезпечених родинах переваги, які дає робота матері, "можуть не переважати негативні ефекти зменшення кількості материнської уваги та нагляду".

Дітям іде на користь, якщо їхні мами мають змогу відкласти повернення на роботу до того моменту, коли дитині виповниться принаймні рік, зазначають науковці.

Дослідники з Коледжу Макалістера, що в Міннесоті, та з Університету Каліфорнії також виявили, що учні з повних, забезпечених родин, чиї матері повернулися до роботи протягом трьох років їхнього життя, є менш успішними в школі, ніж їхні ровесники.

Одне з попередніх досліджень на цю тему, проведене Інститутом соціальних та економічних досліджень Ессекського Університету, також довело, що діти мам, які повернулися до роботи невдовзі після пологів, мають гірші вербальні навички.

Реклама:

Головне сьогодні