Вчені виявили ген подружньої невірності

— 3 грудня 2010, 17:44

Співробітники Нью-йоркського державного університету в Бінгхемтоні опитали 181 молодого добровольця про особливості статевого життя, після чого взяли у них зразки ДНК для аналізу.

При цьому, 77 учасників дослідження повідомили, що хоча б один раз вступали в статевий зв'язок.

Аналізуючи ДНК добровольців, учені сконцентрувалися на гені DRD4, що кодує дофаміновий рецептор D4. Попередні дослідження показали, що різні варіанти цього гена впливають на особливості поведінки, пов'язані з ризиком і отриманням задоволення від їжі, влади, нових відчуттів.

У результаті аналізу з'ясувалося, що люди, які мають варіантом 7R+ рецептора D4, більше за інших схильні до зради своєму партнерові або партнерці, пише Лента.ру з посиланням на WebMD.

50% власників цього варіанта гена повідомили, що вступали в статевий зв'язок на стороні або в одноразову статевий зв'язок з незнайомою людиною.

Серед інших учасників таких виявилося лише 22%. Виявлена залежність не залежала від статі учасників.

За словами керівника дослідження Джастіна Гарсіа, вплив дофамінового рецептора на досліджувані аспекти статевого життя, швидше за все, реалізується в системі нагороди мозку, медіатором в якій служить дофамін.

Ця система відповідає за отримання задоволення від різних дій і за тягу до них. Крім того, ця система відіграє центральну роль у формуванні залежності від наркотиків, таких, наприклад, як героїн і кокаїн.

Реклама:

Головне сьогодні