У Єгипті чекають на експертів з США, а туристів везуть в заповідник

— 7 грудня 2010, 14:40

Такими заходами представники влади Єгипту, що зазнає величезних збитків у сфері туризму через напад акул на людей, прагнуть звести до мінімуму обмеження на купання в морі.

За наявною інформацією, відкритий доступ до моря одержали лише аквалангісти, що мають за плечами не менше 50 занурень і які знають, як поводитися з акулами.

Що стосується інших туристів, то було вирішено доставляти їх на автобусах на територію заповідника Рас-Мухаммед, що розташований перед в'їздом у Шарм-ель-Шейх, або у віддалену бухту Набк-Бей.

[L]

Непрофесійним дайверам рекомендують тренуватися в Дахабі - близько 100 кілометрів від Шарм-ель-Шейху.

Заборона для дайверів від початку обмежувалася лише однією добою. Для всіх інших купання в морі було заборонено на 72 години після того, як у неділю акула покалічила німецьку туристку. Це обмеження спливає вже у вівторок ввечері.

У Єгипті у вівторок чекають на експертів із США, які мають з'ясувати причини появи акул-людожерів біля узбережжя Шарм-ель-Шейху.

Деякі експерти вважають, що версія з проходом торговельного судна з вівцями, частина з яких загинула і їх скинули в море, не витримує критики, оскільки це сталося більше місяця тому.

Більш імовірною вчені вважають причину неконтрольованого вилову риби у відкритому морі, через що акули в пошуках корму змушені підходити до берегу.

Безконтрольна експлуатація ресурсів Червоного моря, вважають фахівці, призводить до порушення природних біоритмів життя морських мешканців і, зокрема, робить акул агресивнішими.

Вести.ру за матеріалами ІТАР-ТАРС

Реклама:

Головне сьогодні