Чиновники в Єгипті купаються в морі. Акул могли прикормити

— 8 грудня 2010, 13:51

Напередодні помічник губернатора провінції Південний Синай Хамед аль-Ідкауі здійснив занурення в море в найбільш небезпечному районі, де були зафіксовані атаки акул на людей.

Він купався протягом години, а вийшовши з води, сказав: "Я думаю, мої дії є кращою відповіддю на будь-які домисли і чутки". З'ясувалося, що по готелях курортного міста з подачі персоналу готелів поширюється інформація про нові інциденти з нападами акул.

Губернаторство провінції, обурене цими фактами, зажадало покарати тих, хто поширює інсинуації.

[L]

Тим часом, фахівці з США та Австралії приступили до з'ясування мотивів поведінки акул і причин, що спонукали морських хижаків, що живуть у відкритому океані, підійти до прибережної смуги.

Багато хто вважає, що історія з проходом торговельного судна з вівцями, частина з яких загинула і була скинута в море, вже не витримує ніякої критики, оскільки це сталося ще в серпні.

Більш ймовірна причина - неконтрольований вилов риби у відкритому морі, через що хижаки в пошуках корму змушені підходити до берега. Висувається також теорія про вплив радіації.

З'явилася і ще одна: ряд фахівців схиляється до версії про нелегальний прикорм акул, що заборонено законом Єгипту.

"Ми думаємо, що хтось міг приручити акул, постійно прикормлюючи їх курятиною, - заявив директор природного заповідника на півдні Синая. - Хто б це не був, він більше цього не робить, а хижаки, що вже звикли до легкої наживи, тепер у пошуках корму підходять впритул до берега".

За його словами, на користь цієї версії говорить і те, що всі інциденти збігаються за часом і місцем нападу акул на людей: "Всі атаки відбувалися приблизно опівдні на ділянці у вісім кілометрів уздовж узбережжя".

Ще не роблячи остаточних висновків, деякі вчені прогнозують гірший сценарій розвитку подій. "Цілком імовірно, що в районі діє не одна, а кілька акул-убивць", - кажуть вони.

В одному з випадків нападу характер укусів явно говорить про те, що діяла мако або чорнорила акула - один із найагресивніших та небезпечних для людини хижаків. Тим часом, вбита раніше акула, фотографія якої обійшла всі газети, відносилася до роду довгокрилих акул.

За матеріалами "Вести.ру"

Реклама:

Головне сьогодні