Українець пройшов з Владивостока до Севастополя за 3 роки

— 3 січня 2011, 13:55

Доцент Київського університету туризму переконаний, що досліджувати світ краще не у бібліотеках, а безпосередньо у дорозі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Свого часу 52-річний дніпропетровець обійшов Азію, Північну Америку та - на лижах - Арктику.

Цього ж разу, стартувавши у 2003 році у Херсонесі, мандрівник-екстремал за 7 років пішки пройшов усю Україну, Росію - на Далекий Схід аж до Японських островів та у зворотному напрямку - до Севастополя.

24 тисяч кілометрів - це більше, ніж в екранізованому романі "Втеча з Ґулаґу", де полонений німець пішки пройшов з мису Дежньова до рідної Німеччини.

Як і кіногерой, Сергій Гордієнко також подолав простори Сибіру та Уралу, іноді буквально на межі людського виживання.

"Східний БАМ - дуже складний: напад ведмедя, двічі - майже втоплення, провалення під кригу, напади людей. Багато всього було...", - розповів Сергій Гордієнко у Севастополі.

Але мандрівник вижив. Дорогою він їв гречку, злаки, м'ясо та комах.

А ще дослідник-екстремал сконструював зручний візок-рікшу, в якому, як пояснив Сергій Гордієнко, мінімум необхідного, щоб рухатись удень та вночі, в спеку та в холод.

"Я, напевно, побив рекорд серед усіх дослідників у плані перебування на дуже сильному морозі: мінус 51 два з гаком тижні. Але я не відсиджувався, я рухався", - розповів мандрівник.

У 2012 році українець має намір продовжити мандрівку. Хоче на човні пройти Чорне море, обійти північ Африки та всю Європу з поверненням Дніпром до Криму, або пішки дійти до Північного полюсу.

Реклама:

Головне сьогодні